Παρουσιάστηκε χθες ο Δρόμος του Μεταξιού

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε χθες ότι το ελεύθερο εμπόριο αποτελεί μια σημαντική μηχανή της ανάπτυξης, κατά το άνοιγμα της συνόδου για την κινεζική πρωτοβουλία για τον νέο Δρόμο του Μεταξιού. Η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και νέους πρωταγωνιστές, συμπλήρωσε ο κ. Σι.

Ο Κινέζος Πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα διαθέσει συνολικά 124 δισεκατομμύρια δολάρια γι' αυτή τη φιλόδοξη πρωτοβουλία, η οποία, όπως τόνισε, είναι ανοικτή σε όλους και θα μπορούσε να ανοίξει δρόμους για την ευημερία και για την ειρήνη σε διεθνές

επίπεδο.

Ο Κινέζος Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα διατεθεί βοήθεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων γιούαν (σχεδόν 9 δις δολαρίων) σε χώρες και διεθνείς οργανισμούς που θα συμμετάσχουν στην κινεζική πρωτοβουλία.

Ανοικτή σε όλους
Η πρωτοβουλία είναι ανοικτή σε όλους, συμπεριλαμβανομένων χωρών στην Αφρική και την Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Σι. Ο Πρόεδρος της Κίνας διευκρίνισε ότι κινεζικές τράπεζες θα χορηγήσουν δάνεια ύψους 380 δις γιούαν (55 δις δολαρίων) για να υποστηρίξουν τη διεθνή συνεργασία στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας, ενώ η κινεζική κυβέρνηση θα διαθέσει 100 δις γιούαν σε ένα ειδικό ταμείο για τον ίδιο σκοπό.

Το Πεκίνο ενθαρρύνει χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να διευρύνουν τη συμμετοχή τους σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, με στόχο το συνολικό ύψος των διαθεσίμων να φθάσει τα 300 δισεκ. γιούαν, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα