Ρευστή η κατάσταση για τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα

Λίγες ώρες πριν από τον α’ γύρο των παράνομων προεδρικών εκλογών στα κατεχόμενα, η κατάσταση παραμένει ρευστή, ως προς το τελικό αποτέλεσμα της λεγόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν εκλογές δύο γύρων. Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου αναμένει τον ανθυποψήφιό του για τον δεύτερο και τελικό γύρο της επόμενης Κυριακής, 26 Απριλίου.

Σιμπέλ Σιμπέρ και Μουσταφά Ακκιντζί διεκδικούν στήθος με στήθος το εισιτήριο για την τελική μάχη.

Αυτό το σκηνικό διαφαίνεται

και από τις δημοσκοπήσεις. Η τελευταία δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Μετροπόλ στο διάστημα 28 με 31 Μαρτίου και δημοσιεύθηκε στις 4 Απριλίου, τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων.

Τα ποσοστά για τους τέσσερις βασικούς υποψηφίους, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την στάθμιση των αναποφάσιστων ήταν:
Ντερβίς Έρογλου: 39,2%
Σιμπέλ Σιμπέρ: 27,6%
Μουσταφά Ακιντζί: 22,6%
Κουντρέτ Οζερσάι: 9%

Παρ’ όλα αυτά, σ’ αυτές τις δύο βδομάδες που έχουν μεσολαβήσει μετά την τελευταία δημοσκόπηση, νεότερες πληροφορίες που επικαλέστηκε στις Τομές στα Γεγονότα ο Τουρκολόγος Νίκος Μούδουρος, φέρουν τον Μουσταφά Ακιντζί να έχει καλύψει αρκετό έδαφος και να έχει κλείσει την ψαλίδα που τον χωρίζει από την υποψήφια του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος.

Η προεκλογική εκστρατεία που άρχισε στις 24 Μαρτίου ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν.
Η παράνομη ψηφοφορία, θ’ αρχίσει στις 8 το πρωί της Κυριακής και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις εξίμιση, 30 περίπου λεπτά μετά το κλείσιμο των καλπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα