ΔΗΚΟ: Γιατί υπερψήφισε το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας

Η υπερψήφιση του πλαισίου για την αφερεγγυότητα, αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τους δανειολήπτες. Με το πλαίσιο που ψηφίστηκε, οι δανειολήπτες έχουν τώρα όπλα και προστασία και δεν είναι έρμαιο στις ορέξεις των τραπεζών, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σημειώνει ενδεικτικά το ΔΗΚΟ: «Χαιρετίζουμε τη υπεύθυνη στάση της ΕΔΕΚ, η οποία με τις

τροπολογίες της και την υπερψήφιση του πλαισίου για την αφερεγγυότητα, συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός διχτύου προστασίας, που θα επιτρέπει στους δανειολήπτες να αντιμετωπίσουν την επίθεση των τραπεζών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, με τις τροπολογίες που κατέθεσε και επέβαλε να γίνουν αποδεκτές πέτυχε να διευρυνθεί και να ισχυροποιηθεί σημαντικά αυτό το δίχτυ προστασίας.

Ειδικότερα:
1 Η τροπολογία, που αναστέλλει για περίοδο έξι μηνών εκποίηση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, όταν το μη - εξυπηρετούμενο δάνειο ήταν, τη στιγμή της σύναψης του ή τη στιγμή της έναρξης διαδικασίας εκποίησης, κάτω των 250 χιλιάδων ευρώ και

2 Η τροπολογία, που απαλλάσσει τους εγγυητές, στην περίπτωση που το δάνειο τα οποίο εγγυήθηκαν είναι κάτω των 250 χιλιάδων ευρώ και η αξία της ακίνητης περιουσίας του εγγυητή, πλην της κύριας κατοικίας του είναι κάτω των 750 χιλιάδων ευρώ, διασφαλίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών, θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα των εκποιήσεων.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ο Νόμος για τις εκποιήσεις ισχύει. Και ότι αν το πλαίσιο αφερεγγυότητας καταψηφιζόταν, τα δάνεια δεν θα αναστέλλονταν, οι τόκοι δεν θα αναστέλλονταν, οι πτωχεύσεις και τα φυλακιστήρια δεν θα αναστέλλονταν.

Αν το πλαίσιο αφερεγγυότητας καταψηφιζόταν, το τραπεζικό σύστημα θα μπορούσε να συνεχίσει ανενόχλητο να χρησιμοποιεί όλα τα παραπάνω μέσα και επιπρόσθετα να συνεχίσει να φορτώνει στους ώμους των δανειοληπτών τους τόκους υπερημερίας.

Το επιχείρημα των κομμάτων που καταψήφισαν το πλαίσιο αφερεγγυότητας, δεν αντέχει σε καμιά λογική. Αν το δίχτυ προστασίας δεν είναι όσο ισχυρό θα ήθελες, προσπαθείς να το ενισχύσεις και δεν το καταργείς τελείως. Αν κάποιοι δεν καλύπτονται, είναι παράλογο να αφήνεις όλους τους δανειολήπτες παντελώς ακάλυπτους, χωρίς καμία απολύτως προστασία.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί με τις τροπολογίες του Δημοκρατικού Κόμματος, που ενσωματώθηκαν στο νομοθετικό πλαίσιο για την αφερεγγυότητα μπαίνει φραγμός στις τράπεζες και προστατεύονται οι δανειολήπτες.

Σημειώνουμε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα εισηγήθηκε και πέτυχε να επιβάλει τις εξής τροπολογίες:

Α. Αναφορικά με τη Διαγραφή Χρεών
1. Βελτίωση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη διαγραφή χρεών για να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Τα ποσά των κριτηρίων πρέπει κατά το ελάχιστο να διπλασιαστούν.
(α) το διαθέσιμο εισόδημα να αυξηθεί στα €200
(β) το κριτήριο της περιουσίας (μετά από τις εξαιρέσεις) να αυξηθεί στα €1.000.
(γ) να αυξηθούν συγκεκριμένα όρια και δαπάνες (π.χ. η δαπάνη για το αυτοκίνητο να γίνει €4.000)

2. Να αυξηθεί το όριο διαγραφής δανείου από τις €15.000 στις €25.000.

3. Το ποσό των €25.000 να μην είναι πλαφόν, αλλά να μπορούν όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια να διαγράψουν αυτό το ποσό, έστω και εάν το χρέος ξεπερνά τις 25.000.
(π.χ. αν κάποιος χρωστά €30.000 θα μπορεί να διαγράψει τις πρώτες €25.000 και να χρωστά πλέον μόνο τις €5.000)

4. Να καταργηθούν τα δυο χρόνια παρακολούθησης του χρεώστη μετά από τη διαγραφή χρέους.

Β. Αναφορικά με τους Εγγυητές
Πρέπει να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί η προστασία των εγγυητών. Προς αυτό το σκοπό εισηγούμαστε,

5. Να μην μπορεί να προχωρήσει τράπεζα εναντίον εγγυητή με δικαστικά μέτρα, αν πρώτα δεν έχει εξαντλήσει όλα τα υπόλοιπα μέτρα εκτέλεσης εναντίον του πρωτοφειλέτη.

Προς αυτό το σκοπό θα πρέπει να τροποποιηθεί ο Περί Πολιτικής Δικονομίας Νόμος ως ακολούθως:

(α) Να μην μπορεί να κινηθεί χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εναντίον εγγυητή εκτός εάν έχει εξαντλήσει προηγουμένως, τα υπόλοιπα μέτρα εκτέλεσης εναντίον του πρωτοφειλέτη.

(β) Για τους σκοπούς του παρόντος Νόμου η προϋπόθεση της «εξάντλησης» θα ικανοποιείται όταν πληρείται ένα από τα ακόλουθα κριτήρια,

(ι) Ο πιστωτής λάβει ειδοποίηση από Δικαστικό επιδότη ότι ο πρωτοφειλέτης δεν έχει κινητή περιουσία.

(ιι) Σε περίπτωση πτώχευσης έχει εκδοθεί διάταγμα παραλαβής εναντίον του πρωτοφειλέτη (η το αντίστοιχο νέο διάταγμα πτώχευσης με το νέο νόμο).

(ιιι) Σε περίπτωση όπου ο πρωτοφειλέτης είναι εταιρεία, έχει εκδοθεί διάταγμα εκκαθάρισης της εταιρείας.

(ιν) Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί διάταγμα μηνιαίων δόσεων εναντίον του πρωτοφειλέτη, εάν έχει εκδοθεί διάταγμα παραβίασης του εν λόγω διατάγματος πληρωμής μηνιαίων δόσεων.

(γ) Σε περίπτωση που υπάρχει εξασφαλισμένο ακίνητο, ο Πιστωτής δεν θα δικαιούται να κινηθεί εναντίον εγγυητή εάν εξακολουθεί να υπάρχει υποθηκευμένο ακίνητο του πρωτοφειλέτη που ακόμη δεν έχει εκποιηθεί

(δ) Οι πιο πάνω διατάξεις δεν θα ισχύουν όπου εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις για τα προσωπικά σχέδια αποπληρωμής ή σχέδια αναδιάρθρωσης εταιρείας.

6. Στην περίπτωση που θα υπάρξει πλεόνασμα από την πώληση υποθηκευμένου ακινήτου, δηλαδή, η τιμή πώλησης θα ξεπερνά το ποσό της δηλωθείσας αξίας την οποία δήλωσε ο πιστωτής στην «δήλωση ευθύνης εγγυητών», το πλεόνασμα δεν θα το εισπράττει η τράπεζα αλλά θα χρησιμοποιείται για την εξόφληση του χρέους και τη μείωση της ευθύνης του εγγυητή.

7. Ο εγγυητής θα πρέπει ρητά να δικαιούται να αμφισβητεί την «αγοραία αξία» που παρουσιάζει ο πιστωτής στη σχετική «δήλωση ευθύνης του εγγυητή».

8. Να επεκταθεί η περίοδος της παραγραφής του δικαιώματος του εγγυητή να κινηθεί εναντίον του πρωτοφειλέτη και των υπολοίπων εγγυητών από τα 2 στα 3 χρόνια.

Γ. Αμφισβήτηση του χρέους
9. Στη δικαστική διαδικασία αναγκαστικής αναδιάρθρωσης, εταιρείας ή προσώπου, να παρέχεται η δυνατότητα στο Δικαστήριο να ελέγχει το ύψος του δανείου και να κηρύττει παράνομες χρεώσεις που δεν συνάδουν με τη σχετική νομοθεσία (π.χ. παράνομους τόκους υπερημερίας).

Δ. Προστασία κύριας κατοικίας
10. Να αυξηθεί το ποσό προστασίας από τις €250.000 στις €300.000 αξίας ακινήτου και από τις €300.000 στις €350.000 συνολικού χρέους.

Ε. Μεταβιβαστικά τέλη και φόρος κεφαλαιουχικών κερδών
11. Το Δημοκρατικό Κόμμα εισηγείται όπως μη καταβάλλονται μεταβιβαστικά τέλη και φόρος κεφαλαιουχικών κερδών σε περίπτωση καταναγκαστικής πώλησης περιουσίας αξίας κάτω του €1.000.000».

Keywords
Τυχαία Θέματα