Πονοκέφαλος οι μεθυσμένοι οδηγοί

ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΚΝΙΠΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΙ, ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΜΙΑ 35χρονη οδηγός συνελήφθη την Κυριακή στο πλημμυρισμένο από κόσμο κέντρο της Λεμεσού να οδηγεί έχοντας καταναλώσει εξαπλάσια από την επιτρεπόμενη ποσότητα αλκοόλης, αφού πρώτα προσέκρουσε σε τρία σταθμευμένα οχήματα. Σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες η Αστυνομία, χαρακτήρισε την οδηγό «δημόσιο κίνδυνο και απειλή», για να προσθέσει ότι «ευτυχώς,

δεν θρηνήσαμε θύματα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το απόγευμα της Κυριακής, και ενώ η 35χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητό της στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, προκαλώντας του ζημιές. Η πρόσκρουσή της, όμως, στο όχημα δεν την σταμάτησε. Προχώρησε μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αριστείδου, όπου προσέκρουσε διαδοχικά σε άλλα δύο σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε.

Μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, που έφτασαν στη σκηνή, υπέβαλαν την 35χρονη σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με την ένδειξη να είναι πολύ πιο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Μεταφέρθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λεμεσού, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με μικρότερη ένδειξη τα 130μg%, αντί 22μg% που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Η 35χρονη συνελήφθη αμέσως για αυτόφωρο και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των εξετάσεων.

Δημόσιος κίνδυνος και στην Πάφο
Εξάλλου, «κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» χαρακτηρίστηκε από την Αστυνομία και η περίπτωση 25χρονου οδηγού, στην Πάφο. Γύρω στις 9 το βράδυ της Κυριακής, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, ενώ μέλη της Τροχαίας Πάφου διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας, εντόπισαν το όχημα του 25χρονου να τρέχει με ταχύτητα 107 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ το ανώτατο όριο ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο είναι μόλις 50 χιλιόμετρα. Ο 25χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Μεταφέρθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Πάφου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος, για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Έληξε η εκστρατεία ελέγχου
Το βράδυ της Κυριακής έληξε και η παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, η οποία ξεκίνησε από τις 20 Φεβρουαρίου. Η εκστρατεία διενεργείτο στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας για πρόληψη και μείωση των οδικών συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης. Όπως είναι γνωστό, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελεί μιαν από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, γι' αυτό και η Αστυνομία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση της μάστιγας αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα