Η Κύπρια που κλέβει την παράσταση

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Η Μάγδα Παπά εντυπωσιάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα χάντμπολ

Μια από τις κορυφαίες χειροσφαιρίστριες στο ελληνικό πρωτάθλημα Γυναικών είναι η Μάγδα Παπά… και είναι Κύπρια. Η πίβοτ της Νέας Ιωνίας πανηγύρισε ήδη το Κύπελλο με την ομάδα της, με την ίδια να ανακηρύσσεται πολυτιμότερη του Φάιναλ Φορ, μια ξεχωριστή τιμητική διάκριση στη μέχρι τώρα καριέρα της.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, η Μάγδα Παπά είναι από τις κορυφαίες του θεσμού, οδηγώντας την ομάδα της από επιτυχία σε επιτυχία, αλλά κυρίως προς

την κατάκτηση του τίτλου.

Η διεθνής Κύπρια χειροσφαιριστρία παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη σελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα:
Είσαι Κυπελλούχος Ελλάδας για φέτος, ενώ αναδείχθηκες και MVP της διοργάνωσης. Τα συναισθήματά σου;
«Νιώθω χαρά και μεγάλη ικανοποίηση για την κατάκτηση του κυπέλλου. Νιώθω όμως ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση για την προσωπική μου νίκη και την ανάδειξή μου ως πολυτιμότερης της διοργάνωσης. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα μου και στους προπονητές μου για τους τίτλους και θέλω να ευχαριστήσω όλους και για την προσωπική διάκριση. Ήταν συλλογική προσπάθεια απ' όλους και αξίζουν όλοι συγχαρητήρια για την επιτυχία μας».

Ποιος ο επόμενος στόχος και μέχρι πού φτάνουν τα όνειρά σου;
«Επόμενος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος! Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα και ζήλο για να τα καταφέρουμε. Υπάρχει δίψα για διάκριση και αυτό είναι το πιο σημαντικό σε μια ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε θέαμα μέσα από τις εμφανίσεις μας, παρουσιάζοντας χάντμπολ επιπέδου από τη στιγμή που σαν ομάδα διαθέτουμε ποιότητα».

Περίγραψέ μου με 3 λέξεις τι είναι για σένα το χάντμπολ;
«Αγάπη - δουλειά - θέληση»!

Έζησες το κυπριακό πρωτάθλημα. Με την εμπειρία σου στην Ελλάδα, ποια πράγματα θα συμβούλευες να γίνουν στο πρωτάθλημα ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό;
«Απουσιάζει η ανάπτυξη από το άθλημα στην Κύπρο. Είναι ελάχιστοι αυτοί που ασχολούνται πραγματικά με το άθλημα, χρειάζεται βοήθεια απ' όλους για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χρειάζεται να γίνει συστηματική δουλειά από τις μικρές ηλικίες με scouting και προπονήσεις για να υπάρξει μέλλον. Τα παιδιά είναι το μέλλον του αθλήματος και σ’ αυτά θα πρέπει να ποντάρουν, ώστε να έρθει η εξέλιξη στο άθλημα. Ακόμα και στην Ελλάδα η κατάσταση δεν είναι τρομερά καλύτερη αλλά ίσως υπάρχει περισσότερο υλικό, καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμός».

Ποια συμβουλή θα έδινες στις μικρές χειροσφαιρίστριες ή χειροσφαιριστές που αρχίζουν να παίζουν τώρα χάντμπολ;
«Αρχικά με τιμά ο χαρακτηρισμός και όσο σκέφτομαι τον εαυτό μου ως χαντμπολίστρια ανακαλώ στη μνήμη μου τη θέληση και αγάπη που έχω για το άθλημα. Δεν φτάνουν μόνο αυτά όμως. Χρειάζεται πάθος και θέση στόχων. Για όλα αυτά χρειάζεται σκληρή δουλειά σε βάθος χρόνου και συνεχομένη. Έμαθα να μην τα παρατάω ποτέ και να βρίσκω πάντα κίνητρα για να παλέψω από την προετοιμασία μέχρι τον κάθε αγώνα στο κάθε λεπτό. Οπότε σαν συμβουλή θα έλεγα σκληρή δουλειά, θυσίες και το μόνο σίγουρο είναι η ανταμοιβή. Να αγαπούν αυτό που κάνουν και να χαίρονται τα παιδιά την κάθε στιγμή με προσήλωση σε στόχους ατομικούς και ομαδικούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα