Ρεαλιστική κίνηση η απόφαση για Σέρινταν

ΟΜΟΝΟΙΑ
Σοβαρή απώλεια για την ομάδα ο Ιρλανδός, αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα, τα υπέρ στη ζυγαριά είναι περισσότερα από τα κατά

Η παραχώρηση του Σέρινταν στη Γιαγκελόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, με την Ομόνοια να χάνει ένα από τα καλύτερα στελέχη της. Με το υπάρχον ρόστερ, η παραχώρηση του Ιρλανδού επιθετικού είναι σαφώς μεγάλη απώλεια. Ο Σέρινταν κάλυπτε το ένα άκρο και ήταν η 2η και πολύ καλή λύση στην κορυφή.

Είχε τεχνική, σκόραρε αρκετά συχνά, είχε εξυπνάδα στο

παιχνίδι του, έδινε ασίστ και βοηθούσε στις εναέριες μονομαχίες. Φεύγοντας, η ομάδα της Λευκωσίας αποδυναμώνεται επιθετικά, αφού εναλλακτικές λύσεις αποτελούν ο νεαρός και άπειρος Αζίζ και δύο παίκτες που δεν είναι κλασικοί γουίνγκερ, όπως ο Κύπρου και ο Ρουσιάς.

Φυσικά μπορεί να προωθηθεί και ο Σοϊλέδης (είχε ξεκινήσει σαν ακραίος επιθετικός στην καριέρα του), ν΄αγωνιστεί και ο Δημητρίου. Την ίδια στιγμή, η Ομόνοια θα εύχεται να μην απουσιάσει από παιχνίδια, έστω και ένας εκ των Ντάρμπισαϊαρ-Χριστοφή, γιατί το πρόβλημα θα γίνει από μεγάλο, τεράστιο. Παρόλα αυτά, η παραχώρηση του Σέρινταν δείχνει έναν ρεαλισμό. Από τη μια είναι το ποσόν παραχώρησης (πάνω από 250 χιλιάδες), συν τα χρήματα από το συμβόλαιό του.

Ο Ιρλανδός θα έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι και θα πήγαινε Πολωνία, αφού είχε δελεαστικότατη πρόταση. Σε οικονομικά επίπεδα που, ακόμη και με υπέρβαση, η Ομόνοια δεν μπορούσε να πλησιάσει. Είναι λοιπόν μία κίνηση δείγμα, ότι η Ομόνοια κοιτάζει περισσότερο την επερχόμενη χρονιά, παρά την τρέχουσα και αυτό είναι ορθό.

Φυσικά υπάρχει ο στόχος της Ευρώπης, όμως μετρώντας η ομάδα τα κουκκιά της με βάση τις δυνάμεις και την όλη πορεία της, ξέρει πως με Σέρινταν ή χωρίς δεν είναι εύκολο το έργο της. Οπότε, σαφώς και τα υπέρ της παραχώρησης του Ιρλανδού είναι περισσότερα από τα κατά. Αν δε μείνει εκτός Ευρώπης, καλύπτει και ένα μικρό, αλλά όχι ευκαταφρόνητο ποσό από την οικονομική ζημιά.

Ετοιμασίες για ντέρμπι
Ο Ιωακείμ μετρά λοιπόν άλλη μια απώλεια ενόψει του ντέρμπι της Λευκωσίας. Δεν υπολογίζει φυσικά στους Άρνασον, Καρλίτος και στον τιμωρημένο Παναγιώτου. Σήμερα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον Βύντρα, αλλά οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν είναι και οι καλύτερες.

Λογικά λοιπόν ο Ιωακείμ θα πρέπει να ετοιμάσει την άμυνά του, με περιορισμένες λύσεις με την 4άδα Δημητρίου, Σοϊλέδη, Νασιμέντο και Κατελάρη να φαντάζει η πιθανότερη. Τετράδα που μέχρι και πριν από μερικές αγωνιστικές φάνταζε απίθανο να επιλεγεί. Το πρώτο ζητούμενο είναι και οι τέσσερεις να αποδώσουν το μάξιμουμ και να συνεννοηθούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό είναι ολόκληρη η συμπεριφορά της ομάδας στον αμυντικό τομέα και η στρατηγική. Οι πλείστες ήττες σε ντέρμπι είχαν ως σημείο αναφοράς το κακό ξεκίνημα της ομάδας και τον λάθος αγωνιστικό της προσανατολισμό. Δύο φορές, η Ομόνοια έπαιξε με σφιχτή τακτική και κλειστές γραμμές (με ΑΕΚ στον 1ο γύρο και ΑΕΛ) και τα πήγε πολύ καλά. Γενικά η στρατηγική θα παίξει μεγάλο ρόλο από πλευράς Ομόνοιας.

Όχι μόνο το Σάββατο, αλλά και σε όλα τα επόμενα παιχνίδια. Η αίσθηση επί Κάρβερ, ήταν ότι προσάρμοζε όσο έπρεπε την τακτική με τα χαρακτηριστικά των παικτών. Ο Ιωακείμ φαίνεται πως ακολουθεί ένα διαφορετικό μοντέλο, αν έχουμε σαν δείγμα τον αγώνα με την ΑΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα