Ποια είναι η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με την Deutsche Bank

Όποτε ένα επιχειρηματίας επιλέξει να εμπλακεί με την πολιτική, υπάρχουν πάντα ενδεχόμενα να προκύψουν συγκρούσεις συμφερόντων. Στην περίπτωση του εκλελεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, άμεσα προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με την Deutsche Bank.

Η ταλαιπωρημένη το τελευταίο διάστημα τράπεζα, είναι για χρόνια ένας από

τους μεγαλύτερους δανειστές των επιχειρήσεων Τραμπ, ανάμεσα σε άλλες τοπικές ή και ξένων συμφερόντων τράπεζες. Έχουν τις δικαστικές τους διαμάχες, ωστόσο, ενώ ο επενδυτικός τομέας της Deutsche Bank σταμάτησε να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις τις αυτοκρατορίας Τραμπ, ο τομέας της ιδιωτικής χρηματοδότησης της Deutsche Bank, συνέχισε να δανείζει εκατοντάδες εκατομμύρια στον Τραμπ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Αυτή την περίοδο, η Deutsche Bank βρίσκεται αντιμέτωπη με σωρεία δύσκολων και πολύπλοκων νομικών ζητημάτων στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και το ενδεχόμενο πρόστιμο 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σχέση με ομόλογα που βασίζονται σε στεγαστικά δάνεια. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα έβλαπτε σε μεγάλο βαθμό την κεφαλαιακή βάση της τράπεζας. Υπάρχει επίσης μια έρευνα η οποία σχετίζεται με συναλλαγές μετοχών για πλούσιους πελάτες στη Ρωσία, μια χώρα προς την οποία φαίνεται να είναι φιλικός ο Τραμπ.

Σε πρώτο στάδιο πάντως οι αγορές δεν φαίνεται να αναμένουν ότι η Deutsche Bank θα επωφεληθεί από την εκλογή Τράμπ, καθώς η μετοχή της παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, όπως και των άλλων Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

Πηγή WallStreet Journal

Keywords
Τυχαία Θέματα