Η ομάδα με τον πιο υψηλό μέσο όρο μισθών στον κόσμο

Οι τελευταίοι πρωταθλητές του ΝΒΑ,Κίβελαντ Καβαλίερς, είναι εκείνοι που παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο μέσο όρο μισθών στον κόσμο, σε όλα τα αθλήματα.



Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Global Sports Survey, που εξέτασε 17 πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, μπάσκετ, αμερικανικό ποδόσφαιρο, κρίκετ, χόκεϊ επί πάγου και αυστραλιανό ποδόσφαιρο.

Οι επτά από τις δέκα ομάδες προέρχονται από τις ΗΠΑ, ενώ μόλις τρεις ομάδες του ποδοσφαίρου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν μέσο όρο μισθών 7,96 εκατ. ευρώ, ακολουθεί η ιστορική ομάδα του μπέισμπολ των Γιάνκις της Νέας Υόρκης με 7,08 εκατ. ευρώ και η ομάδα μπάσκετ Λος Αντζελες Κλίπερς (7,05 εκατ. ευρώ).

Στην πρώτη θέση του πίνακα με τις ποδοσφαιρικές ομάδες είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 6.690.000 ευρώ, δεύτερη είναι η Μπαρτσελόνα με 6,55 εκατ. ευρώ, ενώ τρίτη είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 6,29 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον είναι να σημειωθεί ότι η Premier League εμφανίζεται σαν το πιο «σπάταλο» πρωτάθλημα με κάθε παίκτη να κερδίζει κατά μέσο όρο 56.599 ευρώ ανά εβδομάδα. Προσοχή στη δυναμική της Κίνας, όπου έχει ήδη πέντε από τους 14 πιο υψηλά αμειβόμενους παίκτες στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα