Η χειρότερη Εθνική στον κόσμο!

Έχοντας συμπληρώσει 4.598 ημέρες χωρίς νίκη, η εθνική ομάδα της Ανδόρας διεκδικεί επάξια τον τίτλο της χειρότερης εθνικής ομάδας στον κόσμο.

Να έχουν πάρει άραγε βαρέως οι περίπου 80.000 κάτοικοι του κρατιδίου στα ανατολικά Πυρηναία το γεγονός ότι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της πατρίδας τους, μετά την ήττα από την Ουγγαρία με 4-0 στη Βουδαπέστη για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, συμπλήρωσε 86 παιχνίδια χωρίς νίκη;

Προφανώς και δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες

για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, που πέτυχε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στις 13 Απριλίου 2004 με αντίπαλο την ΠΓΔΜ, καθώς προηγουμένως είχε επικρατήσει άλλες δύο φορές, αλλά σε φιλικά παιχνίδια. Εκείνη η νίκη πριν από δώδεκα χρόνια είναι και η μοναδική στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ανδόρας, η οποία με όλα αυτά τα άσχημα αποτελέσματα στην... πλάτη της διεκδικεί (αν όχι κατακτά) τον τίτλο της χειρότερης εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας στον πλανήτη.

Η Ανδόρα έχει δώσει 139 παιχνίδια και έχει πάρει μόλις τρεις νίκες: σε επίσημο παιχνίδι κόντρα στην ΠΓΔΜ, της οποίας επικράτησε με 1-0, ενώ έχει επιβληθεί με 2-0 σε φιλικά με αντίπαλο τη Λευκορωσία το 2000 και την Αλβανία το 2002.

Έχει, επίσης, δώδεκα ισοπαλίες, δύο εκ των οποίων σε επίσημους αγώνες. Στα υπόλοιπα 124 παιχνίδια οι παίκτες της έχουν φύγει από το γήπεδο ηττημένοι.

Σε αυτές τις δύο δεκαετίες, από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ανδόρας έχουν περάσει τέσσερις προπονητές: ο... ντόπιος Ισίντρε Κοντίνα (1996), ο Βραζιλιάνος Μανουέλ Μιλουίρ (1997-99), ο Ισπανός Νταβίδ Ροδρίγο (1999-2009) και ο Κόλδο Αλβάρεθ, ο οποίος ανέλαβε το 2010 και διατηρεί τη θέση του μέχρι σήμετα.

Η Ανδόρα βρίσκεται στην 203η θέση της κατάταξης της FIFA, την οποία μοιράζεται με τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους καθώς έχουν από 11 βαθμούς. Δεν έχει καταφέρει, επίσης, να ανέβει ποτέ ψηλότερα από την 125η θέση.

Η συμπλήρωση 86 αγώνων χωρίς νίκη είναι αρνητικό ρεκόρ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, που είχε φτάσει μέχρι 82 αγώνες χωρίς θετικό αποτέλεσμα από το 1995 μέχρι το 2006. Πόσο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα;

Keywords
Τυχαία Θέματα