Πλησιάζει η ώρα για το Ρίκκο Ερωτοκρίτου

Ολοκληρώνονται σήμερα οι τοποθετήσεις των δικηγόρων και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να επιφυλάξει την απόφασή του στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, για την παύση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σήμερα αναμένονται διευκρινίσεις επί των γραπτών αγορεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ερωτοκρίτου στη γραπτή κατάθεσή του που ανέγνωσε ενώπιον του Συμβουλίου στις 26/6, ζήτησε συγγνώμη από τον Γενικό Εισαγγελέα και την

οικογένειά του, για την οδύνη που τους προκάλεσε με όσα είπε, ζήτησε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Η μεταμέλεια του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ενώπιον του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, διατυπώθηκε και γραπτώς σε 11 σέλιδη κατάθεση που ανέγνωσε κατά την ακροματική διαδικασία, στην οποία, ωστόσο, δεν παραδέχεται όσα του καταλογίζονται και απορρίπτει όλες τις κατηγορίες.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την ποινική υπόθεση εναντίον του κ. Ερωτοκρίτου, η υπόθεση έχει οριστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου στις 09:00.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία στις 15/7, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου και στους συγκατηγορούμενους του Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο, ως νομικό πρόσωπο, Andreas Neocleous &Co.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή σε καμιά από τις εννέα κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσία προς καταδολίευση.

Όπως λέχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, στόχος του δικαστηρίου είναι η ταχύτερη εκδίκαση της υπόθεσης, γι` αυτό και οι ακροαματικές διαδικασίες θα είναι σχεδόν καθημερινές.

Keywords
Τυχαία Θέματα