Το αργυρό η Κύπρος

Φτάσαμε τόσο κοντά, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Η Εθνική μας ομάδα των αντρών στο beach handball έχασε στον τελικό της 1ης Μεσογειάδας από την Τυνησία στην άχαρη διαδικασία των shoot out με 2-1 κι έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει την 1η θέση και να χαρίσει στην Κύπρο μας το

χρυσό μετάλιο. Υπό άλλες συνθήκες, θα κάναμε ... πανηγύρια γι αυτή την σπουδαία επιτυχία (2η θέση, αργυρό μετάλιο) όμως, η γενική εικόνα της Εθνικής στην Πεσκάρα της Ιταλίας και κυρίως η μεγάλη εμφάνιση της στον τελικό, μας κάνει να νοιώθουμε αδικημένοι που στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, η τύχη (σε κάποιο βαθμό και η διαιτησία) μας γύρισαν την πλάτη...

Η κατάκτηση της 2ης θέσης ωστόσο δεν παύει από του να αποτελεί μια σπουδαία, ιστορική επιτυχία για το κυπριακό χάντμπολ και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα. Οι φίλοι του χάντμπολ νοιώθουν περήφανοι για την προσπάθεια των διεθνών μας και όλων όσων ήταν κοντά στην Εθνική, νοιώθουν περήφανοι που το κυπριακό χάντμπολ κατέκτησε σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση το αργυρό μετάλλιο, νοιώθουν επίσης περήφανοι που το χάντμπολ (για κάποιους ο ... φτωχός συγγενής των ομαδικών αθλημάτων του τόπου μας...) χάρισε στην Κύπρο το πρώτο (και μοναδικό μέχρι στιγμής) μετάλιο στην 1η Μεσογειάδα κι έβαλε την Κύπρο στο βάθρο των νικητών..

Στο ξεκίνημα του τελικού η Τυνησία κατάφερε να αιφνιδιάσει την Εθνική μας. Έχοντας συνεχώς το προβάδισμα (5-10) πήρε το πρώτο σετ με 9-12 και προηγήθηκε με 0-1. Η Κύπρος άργησε να βρει τα «πατήματα» της στο παιγνίδι, αφού στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ (1-3, 3-7). Ωστόσο, με ένα εκρηκτικό ξέσπασμα οι διεθνείς μας, στο πιο συγκλονιστικό, ίσως, σετ της διοργάνωσης κατάφεραν με δύο ανατροπές να γυρίσουν το σε βάρος τους σκορ (9-7, 11-9, 13-9, 14-11), να πάρουν τη νίκη με 14-13, να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να οδηγήσουν τον τελικό στην ψυχοφθόρα διαδικασία των shoot out! Εκεί το σκηνικό, ήταν ... ακατάλληλο για καρδιακούς, ενώ η εξέλιξη στο σκορ πρόσφερε δωρεάν καρδιογραφήματα. Η Κύπρος είχε οριακά το προβάδισμα στο πρώτο στάδιο των εκτελέσεων (10-8) όμως οι Τυνήσιοι ανέτρεψαν τα δεδομένα και γύρισαν το σκορ σε 10-12. Η Κύπρος ισοφάρισε ξανά σε 12-12, όμως στην τελευταία βολή η Τυνησία διαμόρφωσε το τελικό 12-14 και μας πήρε την μπουκιά από το στόμα...
ΚΥΠΡΟΣ: (Ανδρέας Ανδρέου): Χρίστος Αργυρού (2/2, 2/4) Ιούλιος Αργυρού (5/7) Χρίστου Θεόδοτος, Χρίστος Χατζηεφραίμ (1/1,1/1) Ξένιος Κυπριανού (1/1) Ανδρέας Μ. Μαρκίδης (1/1), Γιάννος Νικηφόρου ( 6/8) Κυριάκος Σοφοκλέους , Γιώργος Στυλιανού, Θέμης Τσίβικος.

3η θέση η Τουρκία
Μετά από ένα συναρπαστικό παιγνίδι η Τουρκία νίκησε την Ελλάδα στον μικρό τελικό με 2-1, πήρε την 3η θέση και ανέβηκε στο βάθρο για το χάλκινο μετάλιο. Το παιγνίδι αυτό ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα παιγνίδια της διοργάνωσης αφού όλα τα σετ, που ήταν για πολύ γερά ... νεύρα, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η Ελλάδα περιορίστηκε στην 4η θέση της τελικής βαθμολογίας. Το σκορ: 17-16, 15-17, 8-7.
Η Ιταλία στην 5η θέση
Η διοργανώτρια Ιταλία ολοκλήρωσε την προσπάθεια της τερματίζοντας στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας, αφού σε αγώνα κατάταξης νίκησε τη Μάλτα με 2-0 (17-12, 16-6). Η Μάλτα, πήρε το μέγιστο που θα μπορούσε να κερδίσει σε αυτή τη διοργάνωση.
7η θέση η Αλγερία
Στην 7η θέση τερμάτισε η Αλγερία που σε αγώνα κατάταξης νίκησε την Σλοβενία με 2-0 (8-7, 11-10).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ)
1. ΤΥΝΗΣΙΑ
2. ΚΥΠΡΟΣ
3. ΤΟΥΡΚΙΑ
4. ΕΛΛΑΔΑ
5. ΙΤΑΛΙΑ
6. ΜΑΛΤΑ
7. ΑΛΓΕΡΙΑ
8. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
9. ΑΛΒΑΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Την 1η θέση και το χρυσό στην κατηγορία γυναικών κατέκτησε η διοργανώτρια Ιταλία, η οποία στον τελικό νίκησε την Ελλάδα με 2-0 (16-6, 13-9). Η Ελλάδα περιορίστηκε στην 2η θέση της τελικής κατάταξης.
3η-4η θέση
Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλιο κέρδισε η Τουρκία που στον μικρό τελικό νίκησε την Τυνησία με 2-0. Όλα τα λεφτά ήταν στο πρώτο σετ της αναμέτρησης το τέλος του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 14-14, όμως η Τουρκία πήρε τη νίκη στον «ξαφνικό θάνατο» με 15-14. Η απώλεια αυτή επηρέασε τις Τυνήσιες που στο δεύτερο σετ έκαναν πολλά λάθη κι έδωσαν την ευκαιρία στις τουρκάλες να επιβάλουν το ρυθμό τους (15-5), να πάρουν τη νίκη με 17-11 και τη νίκη στον αγώνα με 2-0.
5η-6η θέση
Στην 5η θέση της τελικής κατάταξης τερμάτισε η Σλοβενία, που νίκησε την Αλγερία με 2-0 (13-9, 14-6).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική)
1. ΙΤΑΛΙΑ
2. ΕΛΛΑΔΑ
3. ΤΟΥΡΚΙΑ
4. ΤΥΝΗΣΙΑ
5. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
6. ΑΛΓΕΡΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα