Πεισμωμένοι για την αντεπίθεση

ΑΕΚ
Ένα από τα τελευταία τους χαρτιά παίζουν την Κυριακή με την Ομόνοια οι «κιτρινοπράσινοι»

Η ΑΕΚ έκανε ονειρική αρχή στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν είχε σταθερότητα και διάρκεια στις εμφανίσεις της και ακόμη την πληρώνει. Δεν είναι όμως της ώρας για να κοιτάξουν πολύ πίσω και δεν μπορούν να βλέπουν και πολύ μακριά. Το μόνο που βλέπουν είναι το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ομόνοια.

Ένας μήνας μακριά από νίκη είναι μεγάλο διάστημα για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Έφτασε η ώρα να κάνει μια τελευταία αντεπίθεση

και να σταθεροποιηθεί σε ψηλά επίπεδα απόδοσης, ειδικά αυτήν την περίοδο που αρχίζουν και τα ντέρμπι. Μετά την Ομόνοια, ακολουθεί ο αγώνας κυπέλλου με την Ανόρθωση.

Φετινός στόχος, η κατάκτηση κάποιου τίτλου. Άρα τα δύο επόμενα παιχνίδια θα κρίνουν κατά μεγάλο ποσοστό τη μετέπειτα πορεία της ομάδας της Λάρνακας. Είναι δύο καθοριστικά παιχνίδια. Αν κερδίσει την Ομόνοια, τότε θα αναπτερώσει τις ελπίδες της για τη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος.

Θα αποκτήσει και πάλι μεγάλη αυτοπεποίθηση, η οποία ανέβηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τις δύο εκτός έδρας ισοπαλίες με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ. Αν όμως χάσει ή ακόμη και αν το ντέρμπι με την Ομόνοια τελειώσει ισόπαλο, τότε θα υπάρχει το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί ακόμη πιο πολύ από την κορυφή, αλλά και από δεύτερη και τρίτη θέση.

Την Τετάρτη είναι το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με την Ανόρθωση και πάλι στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» και από το αποτέλεσμά του θα εξαρτηθούν και οι ελπίδες για πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Όλη αυτή η ατυχία και τα λάθη στα τελευταία δύο ντέρμπι, έχουν πεισμώσει ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, οι οποίοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κάνουν μια τελευταία αντεπίθεση.

Καμία δικαιολογία για τον κόσμο
Όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου της ΑΕΚ, για την οποία γίνεται πολύς λόγος από τα εγκαίνια του νέου γηπέδου, στο ντέρμπι της Κυριακής δεν θα έχει καμία δικαιολογία για να σπάσει ακόμη και ρεκόρ. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη στα εγκαίνια, στα ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και Απόλλωνα η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Δεν το συζητάμε για τα υπόλοιπα παιχνίδια, που θύμιζαν κεκλεισμένων των θυρών αγώνες. Η τιμή του εισιτηρίου έχει καθοριστεί στα πέντε ευρώ και μετά από αυτήν τη απόφασή της η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη κλείνει γι' ακόμη μια φορά κάποια ιδιότροπα στόματα.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν. Το παιχνίδι είναι μεγάλης κομβικής σημασίας και η διοίκηση το έχει αντιληφθεί. Πρέπει και ο κόσμος να καταλάβει ότι η ΑΕΚ μόνο με νίκη θα παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση πρωτάθλημα και να γεμίσει το γήπεδο.

Το πλάνο του Ιδιάκεθ
Λίγο πολύ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσον αφορά τα πλάνα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Το πιο πιθανό είναι ότι θ’ αρχίσει με τρεις στην άμυνα και αυτοί θα είναι οι Καταλά, Μουρίγιο και Τρουγιόλς, μπροστά από τον Γιωργαλλίδη. Αριστερά στο κέντρο ο Γκαρίδο και δεξιά ο Ορτίθ. Λαρένα, Λαμπάν και Μπόλιεβιτς οι υπόλοιποι στη μεσαία γραμμή, με τους Ακοράν, Τρισκόφσκι και Φλοριάν να συμπληρώνουν την ενδεκάδα.

Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Χαραλάμπους, Χαραλαμπίδης και Μαλόκου. Εκτός θα είναι οι Τέτε, Μιντίκκης και Μόισοφ, ενώ ο Τομάς μπορεί να είναι στην αποστολή για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Στην αποστολή για πρώτη φορά και ο Ισπανός τερματοφύλακας Κολίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα