Δεν απέμεινε τσίπα ντροπής στο ΑΚΕΛ

Πρωτοφανής παραπλάνηση και διαστρέβλωση των γεγονότων από τον Στέφανο Στεφάνου - Καλύπτει και αποσιωπεί το εθνικιστικό, σοβινιστικό ξέσπασμα Ακιντζί και όλων των «προοδευτικών» Τουρκοκυπρίων

Το ψεύδος, η παραπλάνηση των ψηφοφόρων του κόμματος και η απεχθής πολιτική πράξη επίρριψης ευθυνών στους πολιτικούς αντιπάλους για πράξεις και ενέργειες των Τούρκων κατέστησαν επίσημη πολιτική για την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Χρησιμοποιούνται γκαιμπελικές μέθοδοι και χωρίς καμία συγκάλυψη, εκδηλώνεται τόση τουρκολαγνεία, ώστε

να διερωτάται κανείς, εάν αυτή η ηγεσία συμπεριφέρεται σοβαρά και υπεύθυνα ή έχει μετατραπεί σε βαγόνι κάλυψης των τουρκικών επεκτατικών στόχων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε μία αντιδεοντολογική και απαράδεκτη δήλωσή του, επιχειρεί σκανδαλωδώς να καλύψει τις ευθύνες Ακιντζί για το θέμα της αντίδρασης στο ψήφισμα της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και να το φορτώσει στην ελληνοκυπριακή πλευρά και στην «τουρκοκυπριακή δεξιά και ακροδεξιά».
Πουθενά στη δήλωση δεν ενημερώνονται οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ ότι τις συνομιλίες τις διέκοψε ο Ακιντζί και όχι η τουρκοκυπριακή δεξιά και ακροδεξιά.

Πουθενά στη δήλωση δεν ενημερώνονται οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ ότι τις ίδιες αστήρικτες και γελοίες καταγγελίες του κατοχικού ηγέτη έχουν ασπασθεί και έχουν κατά τον ίδιο τρόπο στηρίξει την απόφασή του οι Τουρκοκύπριοι φίλοι και σύμμαχοι του ΑΚΕΛ: Ο Ντουρντουράν, οι συντεχνίες των «προοδευτικών» Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών, ο Ιζέτ Ιζτζιάν, ο αρχηγός του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (κόμμα Ταλάτ).

Όλη αυτή η ομάδα των συντεχνιών και των κομμάτων, με τους οποίους συνεργάζεται το ΑΚΕΛ και με τους οποίους εδώ και χρόνια κτίζει συμμαχίες, για να κυβερνήσουν τη διζωνική Κύπρο, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Ακιντζί. Και συμφώνησε μαζί του στο γελοίο επιχείρημα, ότι τάχατες οι Ελληνοκύπριοι εργάζονται και λειτουργούν υπέρ της Ένωσης με την Ελλάδα!

Η τουρκοκυπριακή δεξιά και ακροδεξιά απλώς σεκοντάρει το κλίμα σοβινισμού, εθνικισμού και φανατισμού που καλλιεργεί ο Ακιντζί, ο Ντουρντουράν, ο διάδοχος του Ταλάτ και όλοι οι σύμμαχοι και φίλοι του ΑΚΕΛ. Αλλά, ο Στεφάνου αφήνει τον πρωταίτιο της κρίσης, τον Ακιντζί και τους συμμάχους του ΑΚΕΛ, εκτός κριτικής, προκειμένου να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους του κόμματος για το ποιοι έχουν δημιουργήσει κλίμα φανατισμού, ώστε να μη γνωρίζει ο ακελικός ψηφοφόρος ότι πρωταίτιοι αυτού του εθνικιστικού και σοβινιστικού ξεσπάσματος κατά των Ελληνοκυπρίων είναι οι δυνάμεις που συμμαχούν με το ΑΚΕΛ. Ακόμη και αυτός ο αρχηγός του Κόμματος Αναγέννησης, δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού, έχει χαιρετίσει την αντίδραση Ακιντζί.

Χωρίς κανένα δισταγμό, ο Στέφανος Στεφάνου μετατρέπεται σε συνήγορο του Ακιντζί και όσων Τουρκοκυπρίων χειροκροτούν την αντίδρασή του, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάμει όσα ακριβώς απαιτεί ο Ακιντζί και οι «προοδευτικοί» και οι ακροδεξιοί Τουρκοκύπριοι: «Να διαχωρίσει τη θέση του από την απόφαση της Βουλής και να αναλάβει πρωτοβουλία για ξεπέρασμα των δυσκολιών για συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας»

. Προκειμένου το ΑΚΕΛ να συγκρατήσει τη χρεοκοπημένη φιλοσοφία του, «συνομιλίες χάριν συνομιλιών», και να συγκαλύψει τις ευθύνες των Τουρκοκυπρίων συμμάχων του, δεν διστάζει να συμπαραταχθεί των τουρκικών αξιώσεων και να διεμβολίσει ελληνοκυπριακές θέσεις και ιστορικά γεγονότα. Οποίο κατάντημα!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Εζεκία Παπαϊωάννου, η υπογραφή του οποίου βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στο ενωτικό δημοψήφισμα. Δεν είδε ο Στεφάνου την αναρτηθείσα σε ιστοσελίδα, φωτογραφία του ιστορικού ηγέτη του ΑΚΕΛ να μιλά σε συγκέντρωση στην Αγία Νάπα, καλώντας τα μέλη του ΑΚΕΛ να αξιώσουν Ένωση στο δημοψήφισμα;
Η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει καταστεί ο πιο επικίνδυνος και πιο φιλοτουρκικός κρίκος στην αλυσίδα των αναζητούντων τουρκική λύση του Κυπριακού.

Επανειλημμένα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ προσπάθησε να εμφανισθεί ως απολογητής και διακοσμητής απαράδεκτων δηλώσεων του Ερντογάν και άλλων Τούρκων και Τουρκοκυπρίων ηγετών. Ενώ βρισκόταν στη Γενεύη και άκουσε τον Τσαβούσογλου να απαιτεί όπως η λύση καταστεί πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο και πως πρέπει να εφαρμοστούν οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες για τους Τούρκους υπηκόους, επέστρεψε στην Κύπρο και απέκρυψε αυτό τον όρο του Τσαβούσογλου. Και πανηγύριζε πως η Διάσκεψη της Γενεύης επέτυχε.

Παρουσίασε τον Ερντογάν πρόθυμο να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα, με αντάλλαγμα την αποχώρηση της ΕΛΔΥΚ! Και σήμερα αποκρύβει πως η Τουρκία θέτει ως όρο για την πραγματοποίηση της νέας Διάσκεψης την εκ των προτέρων αποδοχή της παραχώρησης των τεσσάρων ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους.

Όλη η πορεία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ καλύπτεται από ψεύδη, παραπλανήσεις, αποκρύψεις των τουρκικών στόχων και ωραιοποιήσεις μίας λύσης, η οποία οδηγεί στην τουρκοποίηση της Κύπρου. Όλη η πορεία του ΑΚΕΛ χαρακτηρίζεται από άκρατο ανθελληνισμό, αθεράπευτο φιλοτουρκισμό, αφορισμό όλων των γενναίων αγώνων του κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία. Σήμερα, η ηγεσία του ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό της διαχρονικής αυτής ολέθριας συμπεριφοράς και πολιτικής...

Keywords
Τυχαία Θέματα