Παρασκηνιακές διεργασίες για τα οδοφράγματα προτεραιότητας

Σε πλήρη κινητοποίηση, που περιλαμβάνει πυρετώδεις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς και Αρχές της Δημοκρατίας ενόψει της διάνοιξης, όπως όλα δείχνουν, νέων οδοφραγμάτων. Τόσο ο διαπραγματευτής όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών έχουν συνεχείς συναντήσεις ή τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ενδιαφερομένους, την ίδια ώρα που κινητοποιούνται και τα Ηνωμένα Έθνη.

Επιβεβαιωμένα πλέον, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα λένε οι αρμόδιοι παρασκηνιακά, ισχύει η αξιολόγηση και οι προτεραιότητες της ελληνοκυπριακής πλευράς. Στόχος είναι όπως τα πρώτα δύο νέα

οδοφράγματα που θα ανοίξουν, στη βάση της φιλοσοφίας του «αμοιβαίου οφέλους», να είναι τα κάτωθι:

- Πωμού-Παχυάμμου-Κάτω Πύργου

- Αθηένου-Πυροΐου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ», η εμμονή και επιμονή της ε/κ πλευράς για τα προαναφερθέντα οδοφράγματα βρίσκει ανταπόκριση, καθώς αποτελούν διόδους που θα ευκολύνουν τα μέγιστα τους πολίτες ένθεν και ένθεν της γραμμής αντιπαράταξης, βελτιώνοντας, όπως είναι και ο στόχος, την ποιότητα ζωής τους και την καθημερινότητά τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενδεχόμενη διάνοιξη των δύο προαναφερθέντων διόδων συνδέεται άμεσα και με τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λεύκας/Απλικίου, κατά τη διαχρονική απαίτηση της τουρκοκυπριακής πλευράς, ώστε να διευκολυνθούν οι κατεχόμενες κοινότητες της περιοχής που είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Σημερινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα