Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας τρία πρόσωπα κατά την διάρκεια της εκκένωσης του συνελήφθηκαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση.

Η ανακοίνωση:

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά και μετά από τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ωρών 7μ.μ. και 9.40μ.μ. χθες, στο Στάδιο ΓΣΖ στη Λάρνακα.


Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία,

κατά τη διάρκεια του αγώνα στο 60ο λεπτό, μερίδα οπαδών της ΑΕΛ που βρισκόταν στην κεντρική κερκίδα του σταδίου, έριξε φωτοβολίδες εντός του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει το παιχνίδι. Ακολούθως, οπαδοί της ΑΕΛ που βρίσκονταν στην ίδια κερκίδα, έριξαν πέτρες και καθίσματα εντός του αγωνιστικού χώρου, ενώ άναψαν φωτιές σε καθίσματα με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, το ύψος των οποίων θα εκτιμηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
Η διακοπή του αγώνα διήρκησε περίπου 45 λεπτά και κατά τη διάρκεια της, αντιοχλαγωγική διμοιρία της Αστυνομίας επενέβη και εκκένωσε το αριστερό πέταλο της κεντρικής κερκίδας των οπαδών της ΑΕΛ. Κατά την εκκένωση, συνελήφθηκαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση τρία πρόσωπα, ηλικίας 19.30 και 23 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με αυτόφωρα αδικήματα οχλαγωγίας, επίθεσης και δημόσιας εξύβρισης.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, τραυματίστηκε αστυφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάκωση στην αριστερή παλάμη και τον αριστερό αντίχειρα και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε, ενώ του χορηγήθηκε άδεια ασθενείας μέχρι τις 25/5/2015.
Μετά από την επανέναρξη του αγώνα, γύρω στις 9.30μ.μ. και ενώ οι αντιοχλαγωγικές διμοιρίες ήταν παραταγμένες μπροστά από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ για αποτροπή πιθανής εισόδου τους στον αγωνιστικό χώρο, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, έριξαν φωτοβολίδα προς το μέρος των μελών της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί Ειδικός Αστυφύλακας που υπηρετεί στη ΜΜΑΔ. Ο τραυματίας αστυνομικός εξετάστηκε από τον ιατρό του Σταδίου και διαπιστώθηκε ότι υπέστη ελαφρύ έγκαυμα στη βάση του λαιμού και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε.
Στη συνέχεια, κατά την αποχώρηση των οπαδών της ΑΕΛ, οι οπαδοί άναψαν φωτιές σε διάφορα σημεία περιμετρικά του Σταδίου, όπου υπήρχαν ξηρά χόρτα, οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές.

Εξάλλου, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι, γύρω στις 9.50 χθες βράδυ, σε υποστατικό το οποίο λειτουργεί ως Σύλλογος Φίλων του ΑΠΟΕΛ υπό τη διαχείριση 25χρονου στην επαρχία Αμμοχώστου, εισήλθαν οκτώ περίπου νεαρά πρόσωπα, ισχυρής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.70μ. – 1.80μ., τα οποία φορούσαν μαύρες μπλούζες, μπλε τζιν παντελόνια και μαύρες κουκούλες, ενώ στην κατοχή τους είχαν ξύλινα ρόπαλα. Σύμφωνα με την καταγγελία, δύο από αυτούς έκλεψαν μια σημαία του ΑΠΟΕΛ, έσπασαν δύο καρέκλες και την μπροστινή τζαμαρία του υποστατικού και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, πεζοί.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης παραβατικής συμπεριφοράς λόγω του αγώνα, διενεργήθηκαν στις 20/5/15, από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, συντονισμένες έρευνες σε ανοικτούς και άλλους χώρους στη Λεμεσό, γύρω και κοντά σε υποστατικά όπου στεγάζονται οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων των Ποδοσφαιρικών ομάδων ΑΕΛ και ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία που βρίσκεται έναντι του ΣΥ.ΦΙ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ένα πλαστικό παγούρι, το οποίο περιείχε βενζίνη, καθώς και δύο σακίδια, τα οποία περιείχαν εννιά μικρά πλαστικά μπουκάλια με καύσιμη ύλη, κομμάτια ρούχου, ένα νάιλον σακούλι, τέσσερις χειροφωτοβολίδες, τέσσερα φωτεινά σήματα χειρός, οκτώ κροτίδες διαφόρων τύπων και μια εργοστασιακή συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Εξάλλου, γύρω στη 1.10μ.μ. χθες, ενώ μέλη του Ο.Π.Ο.Δ Αρχηγείου βρίσκονταν για έλεγχο Τροχαίας στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, παρά την αερογέφυρα Αλάμπρας, ανέκοψαν για έλεγχο, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 26χρονη και 37χρονος, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρία έφεραν φανέλες της ομάδας της ΑΕΛ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκαν κάτω από τη θέση του συνοδηγού, ένα μαχαίρι με λεπίδα μήκους 15 εκατοστών, που καταλήγει σε μυτερή άκρη και συνελήφθηκαν και οι δύο για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Να σημειωθεί ότι κατά την κράτησή τους, η 26χρονη παρέδωσε στα μέλη της Αστυνομίας, δύο γραμμάρια κάνναβης που είχε στην κατοχή της και όπως ανέφερε ανήκει στον 37χρονο. Ακολούθως, επανασυνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με αδικήματα παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα