Παραπέμφθηκαν οι ύποπτοι

...που φέρεται να εξαπάτησαν την τράπεζα

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 27 Απριλίου, παραπέμφθηκαν χθες οι τρεις ύποπτοι που φέρεται να εξαπάτησαν τράπεζα ξένων συμφερόντων, εξασφαλίζοντας, με πλαστά έγγραφα, δάνειο 650 χιλιάδων ευρώ.

Οι τρεις, ένας 45χρονος και ένας 37χρονος, καθώς και μια 41χρονη από τη Ρουμανία θεωρούνται ύποπτοι για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου

και εξασφάλιση πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις φέρεται να εξασφάλισαν δάνειο ύψους 650 χιλιάδων ευρώ από την τράπεζα, προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα όσον αφορά την ευρωστία εταιρείας που εκπροσωπούσαν.

Οι δυο Ελληνοκύπριοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ η 41χρονη παρέμεινε υπό κράτηση, καθώς δεν μπόρεσε να βρει αξιόχρεο εγγυητή για το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Οι τρεις ύποπτοι, παρουσιάζοντας προχθές τη δικής τους εκδοχή σε σχέση με την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται, υποστήριξαν ότι «ουδέποτε είχαν ή έχουν σκοπό να εξαπατήσουν την τράπεζα».

«Με την έκδοση των ενταλμάτων εναντίον των πελατών μας», ανέφερε το δικηγορικό γραφείο που τους εκπροσωπεί, «ο διευθυντής της εταιρείας συνεργάστηκε άμεσα μόλις του ζητήθηκε από τους αστυνομικούς να τους ακολουθήσει για κατάθεση, ενώ οι άλλοι 2 ύποπτοι παρουσιάστηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού συνοδευόμενοι από 2 δικηγόρους του γραφείου μας, ώστε να παραθέσουν τις δικές τους θέσεις και/ή ισχυρισμούς για την εν λόγω υπόθεση».

Το δικηγορικό γραφείο είχε αναφέρει ότι «η ίδια η τράπεζα προσήγγισε τους πελάτες μας για να τους παραχωρήσει δάνειο, η ίδια η τράπεζα επί 5 συνεχείς μήνες έλεγχε τα έγγραφα των πελατών μας πριν από την έγκριση του δανείου. Οι πελάτες μας επιφυλάσσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους τόσο εναντίον της τράπεζας όσο και οποιουδήποτε άλλου προσώπου πιθανόν να ευθύνεται για την όλη κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα