Πλάνο με αλλαγές ετοιμάζει ο Κρίστιανσεν

ΑΠΟΕΛ
Ο Δανός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του κόντρα στην Άντερλεχτ με επιθετικούς προσανατολισμούς

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ, ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα στο ΓΣΠ με την Άντερλεχτ για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι αυτονόητο ότι θα παραταχθούν στο στάδιο της πρωτεύουσας με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να πάρουν το πάνω χέρι για πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού της μεθεπόμενης Πέμπτης (16/3)

στο «Constant Vanden Stock».

Η χθεσινή προπόνηση επεφύλασσε ευχάριστα νέα, αφού ο Μπερτόλιο ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τεθεί στη διάθεση του Τόμας Κρίστιανσεν, αφού προέρχεται από απουσία είκοσι περίπου ημερών, τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μπιλμπάο στην Ισπανία (16/2). Η λογική λέει ότι ο Αργεντινός μέσος θα προφυλαχθεί, ενώ ως γνωστό δεν υπολογίζονται ο τραυματίας Βινίσιους, ο τιμωρημένος Πιέρος Σωτηρίου και ο Κάνιας, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αυτόματα δημιουργείται ερωτηματικό αναφορικά με τον παρτενέρ του Νούνο Μοράις στο κέντρο. Τη δεδομένη στιγμή ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει ενώπιόν του δύο επιλογές. Τους Εμπεσίλιο και Αρτυματά, με τον δεύτερο να διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι του Ολλανδού, ο οποίος ακόμα δεν βρίσκεται στα ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν αναμένεται να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές. Η θέση του Γιαμπερέ στο κέντρο της άμυνας θεωρείται επισφαλής, ειδικά μετά και το νέο λάθος που υπέπεσε στο ντέρμπι του Σαββάτου με την Ομόνοια. Ο Γάλλος αμυντικός αποκτήθηκε ώστε να καλύψει το κενό του Καρλάο, ωστόσο η μέχρι σήμερα παρουσία του δεν δικαιώνει την επιμονή των «γαλαζοκιτρίνων» να τον φέρουν στον Αρχάγγελο, έστω και με τη μορφή δανεισμού. Στην περίπτωση που ο Δανός τεχνικός αποφασίσει να τον κρατήσει στον πάγκο, τότε τη θέση δίπλα στον Μερκή θα πάρει ο Αστίθ.

Στα άκρα της άμυνας δεν αναμένονται αλλαγές, αφού εάν γίνει κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη. Και αναφερόμαστε ειδικά την περίπτωση του Νικόλα Ιωάννου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει κερδίσει με το σπαθί του τη θέση από τους Λάγο και Αλεξάνδρου. Στη δεξιά πλευρά, ούτε λόγος να γίνεται, αφού ο Μιλάνοφ… παίζει μόνος.

Τουλάχιστο μία αλλαγή αναμένεται να υπάρξει και στα άκρα της επίθεσης, με τον Γιαννιώτα να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Βάντερ, που άρχισε στο ντέρμπι του Σαββάτου. Λογικά, ο Εφραίμ θα διατηρήσει τη θέση του στο αριστερό άκρο. Στην κορυφή, εάν ο Τόμας Κρίστιασεν επιλέξει να αγωνιστεί με δύο, που είναι και το πιο πιθανόν, τότε θέση στην 11αδα θα πάρουν οι Μπαράλ και Ντε Καμάργκο.

Ντε Καμάργκο: «Τεράστια η πίεση»
Ο Ίγκορ Ντε Καμάργκο μίλησε σε ιστοσελίδα του Βελγίου για το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Άντερλεχτ, τονίζοντας ότι η πίεση είναι πολύ μεγάλη στους «γαλαζοκίτρινους». Ο Βραζιλιάνος έπαιξε πολλά χρόνια στο Βέλγιο και μιλά για επιστροφή του. Ίσως, όπως λέει, να είναι και η Άντερλεχτ.

«Εδώ η πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη, απ’ ό,τι στη Σταντάρ. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ είναι πολύ φανατικοί. Θέλουν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Παίζω σε υψηλό επίπεδο. Η Άντερλεχτ είναι το φαβορί γιατί έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό, αλλά στην Ευρώπη δίνουμε περισσότερα από τους εαυτούς μας. Η Άντερλεχτ είναι τεχνική ομάδα, αλλά εμείς έχουμε φυσική δύναμη. Έπαιξα με τον Kara Deschacht και εναντίον στον Tielemans, Najar και Acheampong. Έχω μεγάλο σεβασμό στην Άντερλεχτ».

Για το ότι το όνομά του έχει συνδεθεί παλαιότερα με την Άντερλεχτ, απάντησε: «Δεν το έχω ακούσει ποτέ» και συνέχισε «Με τον καιρό θα επιστρέψω στο Βέλγιο. Ίσως να είναι και η Άντερλεχτ».

Φτάνουν σήμερα οι Βέλγοι
Στην Κύπρο αναμένεται σήμερα η αποστολή της RSC Anderlecht και θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας. Το πρόγραμμα προπονήσεων και διασκέψεων Τύπου έχει οριστεί ως εξής:

Σήμερα
17:00 Διάσκεψη Τύπου ΑΠΟΕΛ
17:45 Προπόνηση ΑΠΟΕΛ (ανοικτή για τα ΜΜΕ, τα πρώτα 15 λεπτά)
18:30 Διάσκεψη Τύπου RSC Anderlecht
19:00 Προπόνηση RSC Anderlecht (ανοικτή για τα ΜΜΕ, τα πρώτα 15 λεπτά)
Η RSC Anderlecht έχει ενημερώσει ότι θα έχει την υποστήριξη 500 οπαδών της, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο Βόρειο Πέταλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα