Ψάχνοντας το… φαινομενικά αδύνατο

Η Μπαρσελόνα υποδέχεται την Παρί Σ.Ζ. στον επαναληπτικό της ήττας με 4-0, σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Το -φαινομενικά- αδύνατο κυνηγά απόψε στο «Καμπ Νου» η Μπαρσελόνα, υποδεχόμενη την Παρί Σεν Ζερμέν, στη ρεβάνς της συντριβής της με 4-0 στο «Παρκ ντε Πρενς».

Οι πρωταθλητές Ισπανίας βρίσκονται προ του φάσματος του αποκλεισμού από τα προημιτελικά του Champions League, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, αλλά δεν είναι

ακόμη έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα, κάτι που κατέστησε σαφές χθες ο Λουίς Σουάρες, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

«Τίποτα δεν είναι αδύνατον στο ποδόσφαιρο και, αν μία ομάδα είναι ικανή να πετύχει τέσσερα γκολ, είναι η Μπάρτσα», τόνισε ο Ουρουγουανός επιθετικός, επισημαίνοντας ότι «...αν τα καταφέρουμε, θα είναι το σπουδαιότερο ματς της καριέρας μου. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που θα παίξω και πρέπει να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι μπορούμε να το κάνουμε. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Ο Σουάρες υπογράμμισε ακόμη ότι η Μπαρσελόνα πρέπει να έχει υπομονή στο παιχνίδι της. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο αγώνας διαρκεί 94-95 λεπτά και χρειάζεται να είμαστε υπομονετικοί και να μην απελπιζόμαστε. Δεν πρέπει να τρελαθούμε, θέλουμε όσο κανείς άλλος να γυρίσουμε την κατάσταση και να γράψουμε ιστορία, αλλά πρέπει να παίξουμε με ηρεμία», ανέφερε ο σέντερ φορ των «μπλαουγκράνα».

Δύο ανατροπές
Η Μπαρσελόνα έχει καταγράψει δύο εντυπωσιακές ανατροπές στην ευρωπαϊκή ιστορία της, η πιο πρόσφατη εκ των οποίων ήταν το 2013, στην ίδια φάση της διοργάνωσης, όταν νίκησε 4-0 τη Μίλαν και ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 του «Σαν Σίρο». Το 1986 και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, οι Καταλανοί είχαν ηττηθεί 3-0 από τη Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, στη ρεβάνς όμως ισοφάρισαν το σκορ αυτό και πήραν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.

Πλήρης η Παρί στο «Καμπ Νου»
Με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουν δηλωθεί στη λίστα της UEFA ταξίδευσε για την Ισπανία η Παρί Σεν Ζερμέν. Τα δύο ερωτηματικά που υπήρχαν πήραν... καταφατική απάντηση, αφού τόσο ο Τιάγκο Μότα όσο και ο Άνχελ Ντι Μαρία βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Ουνάι Έμερι.

Ο 34χρονος Ιταλο-Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στη γάμπα και απουσίασε από τα τρία τελευταία παιχνίδια της Παρί σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ δύο ματς έχασε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, λόγω μυϊκού προβλήματος.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας καλούνται να ολοκληρώσουν στη Βαρκελώνη τη... δουλειά που άρχισαν πριν από τρεις εβδομάδες στο «Παρκ ντε Πρενς», όταν συνέτριψαν 4-0 την Μπαρσελόνα και έβαλαν γερές βάσεις για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά.

* Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, αναμένεται μεγάλη μάχη στη Γερμανία και στο Ντόρτμουντ-Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι νίκησαν στον πρώτο αγώνα με 1-0 και η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα προσπαθήσει να ανατρέψει το σκορ και να πάρει την πρόκριση.

Το πρόγραμμα:
Ντόρτμουντ-Μπενφίκα (0-1) 21:45
Μπαρσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν (0-4) 21:45

Keywords
Τυχαία Θέματα