Πανελλήνιο συνέδριο στατιστικής στο Παν. UCLan Cyprus

Το Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής. Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στην Πύλα από τις 20 ως

και τις 22 Απριλίου 2017.

Ο σκοπός του ετήσιου αυτού συνεδρίου είναι η προώθηση της στατιστικής επιστήμης και σε αυτό συμμετέχουν κάθε χρόνο ακαδημαϊκοί από τον ελλαδικό χώρο των οποίων τα ερευνητικά ενδιαφέροντα αφορούν διάφορες περιοχές της Στατιστικής. Τα θέματα του συνεδρίου αφορούν περιοχές της εφαρμοσμένης και θεωρητικής στατιστικής, όπως Επιχειρησιακή Έρευνα, Ανάλυση Δεδομένων, Βιοστατιστική, Μαθηματικής Στατιστικής, Θεωρία Πιθανοτήτων κλπ. Στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου θα δοθούν δύο βραβεία, συγκεκριμένα, το Βραβείο Καλύτερου Νέου Στατιστικού καθώς και το Ελένειο Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική.

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι «Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων: Εφαρμογές σε Τουρισμό, Υγεία και Περιβάλλον». Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί Dr. Ruth Heller, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ο Dr. Finn Lindgren, Καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ο Δρ. Αθανάσιος Θανόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καθώς και ο Δρ. Σωτήρης Μπερσίμης, Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Το συνέδριο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης μεταξύ ακαδημαϊκών που προέρχονται από διάφορες περιοχές της στατιστικής επιστήμης. Παράλληλα, στοχεύει στην αναγνώριση της σημασίας της Στατιστικής στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στην εδραίωση του κύρους του επαγγέλματος του στατιστικού.

Πληροφορίες για το συνέδριο μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus www.uclancyprus.ac.cy ή στον σύνδεσμο του συνεδρίου στο http://esi2017.uclancyprus.ac.cy.

Keywords
Τυχαία Θέματα