Σιζόπουλος: Θλιβερά τα γεγονότα στη Βουλή

Κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια από μέρους των προηγούμενων ηγεσιών της ΕΔΕΚ, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, οι οποίες οδήγησαν την ΕΔΕΚ σε οικονομικές περιπέτειες.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα Μέσημέρι και Κάτι, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, άφησε σαφείς αιχμές προς τις προηγούμενες ηγέσίες της ΕΔΕΚ,

ότι δεν λειτουργούσαν με διαφάνεια και σωστή οικονομική διαχείριση, γεγονός που έφερε προβλήματα στα οικονομικά της ΕΔΕΚ. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ξεκαθάρισε ότι από την ημέρα που ανέλαβε την Προεδρία του κόμματος, στα οικονομικά υπάρχει πλήρης διαφάνεια και ορθολογιστική διαχείριση.

"Θλιβερά τα γεγονότα στη Βουλή"

Θλιβερά χαρακτήρισε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μέσα και έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή κατά τη συζήτηση της Πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ. "Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πώς συμπεριφερόμαστε στη Βουλή, καθώς οφείλουμε σεβασμό σε όσους αγωνίστηκαν να υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία για να μπορούμε εμείς να βρισκόμαστε στα έδρανα της Βουλής", αναφέρει χαρακτηρίστηκα.

"Οι διαφωνίες μπορούν να διατυπώνονται με ευπρέπεια, δεν υπάρχει λόγος να ανεβαίνουν οι τόνοι και να υπάρχουν χαρακτηρισμοί, κάτι που δεν περιποιεί τιμή σε κανένα, συνέχισε.

"'Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό, ας βγουν εκτός της Βουλής και να κάνουν ό,τι θέλουν", επεσήμανε με νόημα.

Η ευθύνη του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος κάλεσε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν σε σχέση με το σκηνικό που διαδραματίστηκε. "Στον ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή στην τροπολογία ΕΛΑΜ, αντί να καταψηφίσουν και ήρθαν να διορθώσουν μια "στρέβλωση", όπως τη χαρακτηρίζουν, με την ψήφιση μιας αντισυνταγματικής Πρότασης Νόμου", αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Το ΑΚΕΛ, με τη σειρά του, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ψήφισε μαζί με το ΕΛΑΜ υπέρ της έγκρισης εορτασμού για τα Οκτωβριανά σε δυο μάλιστα διδακτικές ώρες, επεσήμανε. Άρα, ευθύνη φέρει και το ΑΚΕΛ, συνέχισε. Γιατί δεν ενοχλήθηκε το ΑΚΕΛ που ψήφισε μαζί με το ΕΛΑΜ;", διερωτήθηκε, ενώ έκανε λόγο για τακτικές σκοπιμότητας και όχι πολιτικές θέσεις. Συνέχισε τονίζοντας ότι το ΑΚΕΛ έκανε λάθος που έδωσε τόση διάσταση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Τουρκία σήμερα δεν θέλει να συζητηθεί διεθνής πτυχή Κυπριακού

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο Μαρίνος Σιζόπουλος επεσήμανε ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι Τ/κ είναι να αλλάξει η μεθοδολογία, καθώς η Τουρκία στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν επιθυμεί να συζητηθεί η διεθνής πτυχή του Κυπριακού. Αποδίδει το στοιχείο αυτό στο ότι για την Τουρκία προέχουν άλλα αυτό το διάστημα, όπως το Συριακό και το Κουρδικό, στο οποίο υπάρχουν εξελίξεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σιζόπουλος, η Τουρκία αναμένει να δει την τελική έκβαση στα ζητήματα αυτά, για να ξέρει τι θα ζητήσει σε Κυπριακό και Αιγαίο, έτσι ώστε να έχει πρόσθετα ανταλλάγματα.

Καταλόγισε, άλλωστε, τεράστιες ευθύνες στον Πρόεδρο για την έκβαση της συζήτησης στο τραπέζι της Διαπραγμάτευσης. "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να μείνει σταθερός και πιστός σε μια στρατηγική, δεν μπορεί να αλλάζει συνέχεια στάση προς όφελος μάλιστα των τουρκικών απαιτήσεων", τόνισε.

Προεδρικές

Σε σχέση με τις Προεδρικές εκλογές και τις διεργασίες που γίνονται στον ενδιάμεσο χώρο, ο κ. Σιζόπουλος τόνισε ότι η στάση της ΕΔΕΚ θα είναι το κλειδί για την επιτυχία της προσπάθειας για συνεργασία μεταξύ των κομμάτων.

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η ώρα για ονοματολογία, αλλά ούτε και για σύνταξη προγράμματος διακυβέρνησης τη δεδομένη χρονική στιγμή. "Πρώτα θα πρέπει να συμφωνηθεί η αναγκαιότητα συνομολόγισης αυτής της συνεργασίας, να καθοριστούν τα κριτήρια για τον κοινό υποψήφιο και να δεσμευτούμε όλοι για τη διαδικασία και ότι θα τον στηρίξουμε όλοι. Αφού γίνει η επιλογή υποψηφίου, θα πρέπει να καθίσουν οι τεχνικές επιτροπές και να αποφασίσουν, να βρούμε πού διαφωνούμε, πού συμφωνούμε και είτε να γεφυρωθούν οι διαφορές είτε το κάθε κόμμα να κρατήσει τις θέσεις του", ανέφερε.

Η ΕΔΕΚ δεν είχε καμιά εμπλοκή στη διαδικασία σύνταξης Κοινής Διακήρυξης

"Γνωρίζω ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες για να συνταχθεί κοινή διακήρυξη. Η ΕΔΕΚ δεν είχε καμιά εμπλοκή στη διαδικασία. Η ΕΔΕΚ θα εμπλακεί όταν θα αποφασίσει. Δεν είναι ακόμα η ώρα", ανέφερε με νόημα.

"Απο το 1995 και πιο πριν ακόμα, έχω εμπειρία για την προσπάθεια αυτή. Θα πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη. Δεν έχουμε περιθώρια αποτυχίας. Από την πλευρά μας, θα πρέπει να κάνουμε όσα πρέπει σωστά, για να μην έρθουμε μετά και να λέμε κάναμε λάθος σε αυτό και στο άλλο", επεσήμανε.

Ξεκαθάρισε, άλλωστε, ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο υποψηφιότητας Σιζόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σε αυτό το στάδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα