Ολυμπιακός: «Του χρόνου στην Α’ κατηγορία»

«Πρόθεση, αλλά και πίστη μας, είναι του χρόνου τέτοια περίοδο η ομάδα να είναι στην 1η κατηγορία. Δεν υποτιμούμε καμιά ομάδα, δεν θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ομάδα 1ης κατηγορίας και εκεί πρέπει να αγωνίζεται». Με αυτά το λόγια ξεκίνησε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Μάριος Μαυρίκιος. Το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο προπονητής

των «μαυροπρασίνων», Γκόραν Πετκόφσκι, όπως και επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας, Νίκος Νικολάου.



Για να φτάσουν στο σημείο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να μιλάνε ξεκάθαρα για πρωταθλητισμό, έστω και στην β’ κατηγορία, και επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια, χρειάστηκε να γίνει τεράστια προσπάθεια και σκληρή δουλειά στο οικονομικό κομμάτι, με πρώτο και βασικό στόχο να αρθεί το εμπάργκο μετεγγραφών. Ο κ. Μαυρίκο εξέφρασε τη σιγουριά του ότι το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα θα λήξει και επίσημη αυτός ο «Γολγοθάς» του Ολυμπιακού.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το επόμενο δεκαήμερο θα λυθεί το πρόβλημα με το εμπάργκο μετεγγραφών. Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό τον στόχο. Έγινε μεγάλη προσπάθεια στο συγκεκριμένο κομμάτι, τόσο για να μπουν χρήματα στο ταμείο αλλά και για να γίνουν διακανονισμοί με πολλούς ποδοσφαιριστές. Θα είμαστε επίσης σε θέση να αυξήσουμε κάπως τον προϋπολογισμό μας. Πέρσι ήταν περίπου στις 250,000 ευρώ. Για φέτος θα είναι 300-350 χιλιάδες», τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Τελετή βράβευσης στον Προμαχώνα
Το γεγονός ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο του μετεγγραφικού εμπάργκο, δεν σημαίνει ότι λύθηκαν τα οικονομικά προβλήματα ή πως δεν είναι αναγκαία η στήριξη του απλού κόσμου της ομάδα και των οικονομικά επιφανών φίλων του συλλόγου. Κάθε άλλο. Ο κ. Μαυρίκος έκανε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες) αλλά και με την μαζική τους παρουσία στο γήπεδο και στις διάφορες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Η πρώτη, μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στον Προμαχώνα. Πρόκειται για τελετή βράβευσης για τα άτομα που βοήθησαν για να στεφθεί με επιτυχία η περσινή δύσκολη αγωνιστική περίοδος.

Μνημόσυνο ηρώων
Άλλη μια σημαντική εκδήλωση με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, είναι το μνημόσυνο ηρώων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (21/6, 08:30) στην εκκλησία της Παναγίας της Χρυσαλινιώτισσας. Σκοπός της διοίκησης είναι η καθιέρωση του ετήσιου μνημόσυνου, προς τιμήν εκείνων των μελών, αθλητών και παραγόντων του συλλόγου οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Πετκόφσκι: «Παγκόσμιο φαινόμενο ο Ολυμπιακός»
Για τον στόχο της ανόδου στην πρώτη κατηγορία μίλησε και ο προπονητής του Ολυμπιακού,. Πριν μιλήσει για τους στόχους της νέας χρονιάς, ο Γκόραν Πετκόφσκι μίλησε για το θαύμα της περσινής περιόδου. «Πρέπει να είναι παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που πετύχαμε πέρσι. Με 17χρονα και 18χρονα παιδιά καταφέραμε να σταθούμε με αξιώσεις στην β κατηγορία και στο έλος να εξασφαλίσουμε σχετικά άνετα την παραμονή μας»

Όσον αφορά τη νέα περίοδο, είπε: «Νέα χρονιά, καινούργιοι στόχοι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει εκεί που του αξίζει, στην α’ κατηγορία. Στόχος μας είναι να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού, αλλά πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο. Θα στηριχθούμε και φέτος στους Κύπριους παίκτες. Κρατήσαμε έναν βασικό κορμό και με την προσθήκη λίγων ξένων ποδοσφαιριστών θέλω να προσθέσουμε, όχι τόσο ποιότητα και αλλά εμπειρία.

Νικολάου: «Συγκινημένος και περήφανος»
Συγκινημένος και περήφανος για τα όσα πέτυχε στη περσινή χρονιά ο Ολυμπιακός και σίγουρος ότι η ομάδα θα πετύχει το μεγάλο στόχο της επιστροφής στην α΄ κατηγορία, παρουσιάστηκε ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Νικολάου. «Η περσινή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που έζησα στον Ολυμπιακό. Αν πέφταμε στη 3η κατηγορία, ίσως να μην επιστρέφαμε ποτέ ξανά στην 1η κατηγορία. Είμαι συγκινημένος και περήφανος για αυτό που πετύχαμε», ήταν τα λόγια του αρχηγού.

Για τη νέα χρονιά είπε: «Συνήθως τέτοια περίοδο έχω προαίσθημα και καταλαβαίνω τι θα γίνει στη νέα χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα είμαστε στην Α’ κατηγορία. Μεγάλα λόγια, αλλά γνωρίζοντας τους παίκτες, οι οποίο είναι πλέον πιο έμπειροι, και με τις προσθήκες που θα γίνουν, η ομάδα θα είναι δυνατή για την 2η κατηγορία. Καλώ τον κόσμο α έρθει κοντά στην ομάδα και όλοι μαζί να την πάρουμε εκεί που της αξίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα