Πρώην Διευθυντής CYTA: Δεν μου έκαναν χάρη με τη λιμουζίνα

«Δεν μου έγινε χατίρι με την αγορά του υπηρεσιακού οχήματος από τη CYTA σε χαμηλότερη τιμή», δήλωσε στο Sigmalive ο πρώην Ανώτερος διευθυντής υπηρεσιών πελατών της CYTA Μάριος Καρατζιάς.

Η υπόθεση αφορά υπηρεσιακό όχημα της ΑΤΗΚ, το οποίο αγοράστηκε από τη CYTA στην τιμή των €45 χιλ. ευρώ και πωλήθηκε στην τιμή των €4.5 χιλ. σε αποχωρήσαντα διευθυντή. Το ζήτημα

ανέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαπίστωση του Γενικού Ελεγκτή, ο αγοραστής του οχήματος Μάριος Καρατζιάς απάντησε ότι αγόρασε το αυτοκίνητο στο πλαίσιο μιας πρακτικής, η οποία ακολουθείται στη CYTA τα τελευταία 15 χρόνια.

"Αντίστοιχο υπηρεσιακό όχημα στο ένα τρίτο της τιμής, που πλήρωσα εγώ πωλήθηκε και στις αρχές του 2013 σε άλλον ανώτερο διευθυντή, που αφυπηρέτησε, όμως η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν το έκανε θέμα", είπε ο κ. Καρατζιάς, προσθέτοντας ότι «αν τότε ο Γενικός Ελεγκτής αντιδρούσε, δεν θα το αγόραζα, ούτε θα εξέφραζα ενδιαφέρον για την αγορά του και δεν θα συνεχιζόταν αυτή η πρακτική».

Πρόσθεσε ότι φέτος, προκηρύχτηκε δημόσιος διαγωνισμός, όμως τα οχήματα δεν πωλήθηκαν, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον λόγω του μεγάλου κόστους συντήρησης.

Κληθείς να σχολιάσει ότι το κόστος συντήρησης δεν αναιρεί το γεγονός της μη προκήρυξης προσφορών, ο κ. Κατατζιάς συμφώνησε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «το Συμβούλιο έκρινε ότι ήταν προς το συμφέρον της CYTA η πώληση του οχήματος, το οποίο ήταν 10 ετών και ο Οργανισμός πλήρωνε κόστος συντήρησης 1,500 ευρώ το χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα