Οι πολιτικές ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ μας έφεραν εδώ. Οχι η έδρα της Ελένης

Αρχικά να συλληπηθώ τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων δασοπυροσβεστών και να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη φάση της ζωής τους που ζούνε.

Και δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι θα ζούνε αυτή την απώλεια για όλη τους τη ζωή αφού οι Κυβερνώντες έχουν την εντύπωση πως με μια αποζημίωση και μια υποτροφία θα απαυλύνουν τον πόνο των οικογενειών αυτών.

Επίσης πιστεύουν πως επειδή δεν παίζει πρώτο θέμα η πυρκαγιά πλέον στα ΜΜΕ σημαίνει

πως θα πρασινίσει και πάλι ο τόπος. Δυστυχώς όμως αυτό θέλουν να πείσουν τον απλό λαό όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι δύο διαδοχικές Κυβερνήσεις μαύρισαν τον τόπο και ηρωωποίησαν συμπατριώτες μας εν καιρό ειρήνης.

Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ελένη για τις επιλογές της αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη. Γιατί δεν κατηγόρησαν την Ελένη που ήταν η μοναδική Ευρωβουλευτής που καταψήφισε την έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2014; Οι κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, Νεοκλής Συλικιώτης, Τάκης Χατζηγεωργίου, Κώστας Μαυρίδης και Δημήτρης Παπαδάκης τήρησαν αποχή. Να αναφέρουμε πως στην έκθεση αναφερόταν πως η Τουρκία δεν ήταν υπόχρεα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όταν η Κυπριακή Δημοκρατία αναφερόταν ως εκλιπούσα, και η Ελένη με επιστολή της προς τους Ντουσκ, Γιούνκερ και Σούλτς, το χαρακτήριζε ως απαράδεκτο γεγονός που πλήττει την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, γιατί δεν αντέδρασαν με στήριξη τους στην Ελένη σε αυτό το κοινό αγώνα που γίνεται δήθεν εκτός Κυπριακών συνόρων.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2014, όταν η Ελένη ζητούσε εξηγήσεις από την Τουρκία μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί δεν επέστρεψε ακόμη την πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας γιατί δεν έπραξαν κάτι ανάλογο ενισχύοντας την πρόταση αυτή.

Αυτοί οι λόγοι ανάμεσα σε άλλους είναι που δεν θέλουν την Ελένη να βρίσκεται στην Ευρώπη. Πολλοί αναφέρονται πως η Ελένη Θεοχάρους έχασε την δυναμική της επειδή έφυγε από τον ΔΗΣΥ.

Θα μου επιστρέψουν να διαφωνήσω, αφού τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, η μαύρη γη από το Μαρί και την Σολέα ηρωωποιώντας συμμπατριώτες μας εν καιρό ειρήνης, το δεσμευμένο κούρεμα και η κατακρημνισμός των ονείρων χιλιάδων νέων που μεταναστεύουν όλο και περισσότεροι αφού η γη που τους γέννησε τους κύρηξε ανεπιθύμητους θυσιάζοντας τους στον βωμό των συμφερόντων και των δεσμευμένων ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι η έδρα της Ελένης που τα προκάλεσε, αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΑΚΕΛ ΔΗΣΥ.

Δεν τους νοίαζει, ούτε για την υγεία, ούτε για τον τόπο μας ούτε για τον απλό φορολογούμενο λαό και το αποδεικνύουν καθημερινά. Αυτό που θέλουν είναι έγχρωμες ολοκαίνουριες λιμουζίνες να επιθεωρούν εικοσάχρονα φορτηγά κατάσβεσης πυρκαγιών που έχουν μείνει στο έλεος του Θεού, όπως και τούτος ο τόπος.

O Κωνσταντίνος Καρεκλάς είναι Μέλος Κεντρικής Γραμματείας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα