Ο Julian King εκλεκτός της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών

Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συστήνει το διορισμό του Sir Julian King, ως Επιτρόπου για την Ασφάλεια στην Ενωση, μετά την ακρόασή του ενώπιον της Επιτροπής τη Δευτέρα το βράδυ.

Οι συντονιστές της Επιτροπής συναντήθηκαν σήμερα το πρωί, στο Στρασβούργο, για να αξιολογήσουν την απόδοση του υποψήφιου Επιτρόπου του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αξιολόγησή τους θα διαβιβαστεί στη Διάσκεψη των Προέδρων (Πρόεδρος του ΕΚ και αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων). Με βάση τη σύσταση της Επιτροπής,

η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει εάν το Ευρωκοινοβούλιο έχει λάβει ικανοποιητική πληροφόρηση προκειμένου να αποφασίσει να κλείσει την ακροαματική διαδικασία. Εάν αποφασιστεί κλείσιμο της διαδικασίας, η Ολομέλεια της Ευρωβουλής, με μυστική ψήφο, θα αποφασίσει την Πέμπτη εάν θα δώσει ή όχι το πράσινο φως για το διορισμό του Sir Julian King.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών Κλοντ Μοράες, δήλωσε πως οι Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Πολιτών Ελευθεριών είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός πως ο υποψήφιος έχει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να αναλάβει τη θέση αυτή, ήταν καλά προετοιμασμένος για την ακρόαση και αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις του χαρτοφυλακίου.

Επίσης είναι ικανοποιημένοι που ο Sir Julian King μπορεί να ενεργήσει ως θεματοφύλακας των Συνθηκών και προς το συμφέρον της ΕΕ, εφόσον διοριστεί Επίτροπος για την Ασφάλεια στην `Ενωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα