Μόνο νίκη πριν από τον Γολγοθά

ΑΠΟΕΛ
Αλλαγές ετοιμάζει στην ενδεκάδα ο Τόμας Κρίστιανσεν

Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να μπει σε πολύ απαιτητική περίοδο, με βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, αλλά πριν αρχίσει η δοκιμασία η ομάδα του Κρίστιανσεν έχει να δώσει το τελευταίο της εύκολο παιγνίδι. Απέναντι στην Καρμιώτισσα, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα είναι καταστροφικό. Και αυτό διότι ακολουθεί το ματς της Πέμπτης με την Μπιλμπάο στην Ισπανία και η ομάδα θέλει να ταξιδέψει με καλή ψυχολογία, ενώ θα ακολουθήσουν τα ντέρμπι με ΑΕΛ,

Απόλλωνα και Ομόνοια.

Πρόκειται για ένα παιγνίδι που είναι στα μέτρα των παικτών για να επαναφέρουν την ομάδα σε τροχιά νικών. Η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει κανένα τρίποντο, αν δεν καταβληθεί η απαιτούμενη προσπάθεια. Και είναι κάτι που γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές και πολύ περισσότερο ο Τόμας Κρίστιανσεν, που δεν αφήνει κανέναν να εφησυχάσει.

Ο Δανός τεχνικός ετοιμάζει πλάνο με αλλαγές πάντως, σε μια προσπάθεια να δώσει χρόνο σε παίκτες που το έχουν ανάγκη, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές των Λάγο, Μιλάνοφ και Βάντερ. Σ’ αυτή την κατηγορία παικτών εντάσσονται και οι νεοφερμένοι Γιαμπερέ-Κάνιας οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, θα κάνουν ντεμπούτο με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Από την άλλη, ίσως πάρουν ανάσες παίκτες όπως οι Εφραίμ, Αστίθ, Βινίσιους και Σωτηρίου, ώστε να μην επιβαρυνθούν πριν από την πρώτη καθοριστική αναμέτρηση με την Μπιλμπάο.

«Δυνατά παιγνίδια»
Η ΑΕΛ είναι η ομάδα που καλείται να ξεπεράσει ο ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά του κυπέλλου. Το πρώτο παιγνίδι θα γίνει στις 8 Μαρτίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα. Κληθείς να σχολιάσει την κλήρωση, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Βάσως Ηλιάδης τόνισε πως: «Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν δύο δυνατά παιχνίδια με την ΑΕΛ, τον μήνα Μάρτιο, αφού έχουμε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με την Μπιλμπάο. Είμαστε γνώριμοι με την ΑΕΛ, καθώς τα τελευταία 4-5 χρόνια, αν εξαιρέσουμε την περσινή χρονιά, είχαμε αναμετρηθεί μαζί. Είναι η φάση των '8', όλες οι ομάδες είναι δυνατές, ελπίζω η ομάδα μου να καταφέρει να πάρει την πρόκριση».

Η προϊστορία
Τα παιγνίδια των δύο μονομάχων παρουσιάζουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στον θεσμό του κυπέλλου.
Κατ' αρχάς, στα αξιοσημείωτα βρίσκεται το γεγονός ότι για 5η φορά τα τελευταία χρόνια θα συναντηθούν οι δύο ομάδες. Και είναι χαρακτηριστικό πως, όποια ομάδα προκρίνεται φτάνει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, στις 3 από τις 4 φορές που συναντήθηκαν τα τελευταία χρόνια μία εκ των δύο ομάδων έφτασε στον τελικό, ενώ μία φορά μονομάχησαν στον τελικό για το τρόπαιο, με μεγάλο κερδισμένο τον ΑΠΟΕΛ.

Την περίοδο 2011-12 η ΑΕΛ βρέθηκε στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ. Σε μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η ομάδα της Λευκωσίας έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της λεμεσιανής ομάδας, η οποία πήρε τη νίκη στο ΓΣΠ με 1-0 με σκόρερ τον Βοού, ενώ στη Λεμεσό έμειναν στο 0-0.

Η 2η φορά ήταν τη χρονιά 2012-13 και πάλι στη β΄ φάση του θεσμού, με την ΑΕΛ να προκρίνεται ξανά. Αν και ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 2-0 το πρώτο ματς, στο «Τσίρειο», έχασε στο ΓΣΠ με 3-1 και έμεινε εκτός συνέχειας.

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ συναντήθηκαν ξανά την περίοδο 2013-14 και πάλι στη φάση των «16», με τον ΑΠΟΕΛ να κερδίζει και στους δύο αγώνες με το ίδιο σκορ 1-0 και να περνά στην επόμενη φάση. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτασαν μάλιστα μέχρι τον τελικό, κατακτώντας τελικά το τρόπαιο με αντίπαλο τον Ερμή με 2-0.

Τέλος, την περίοδο 2014-15 ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ συναντήθηκαν για 3η σερί χρονιά, αυτήν τη φορά στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Νικητής αναδείχθηκε ο ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας με 4-2 σ’ έναν επεισοδιακό τελικό που στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα