Πέτυχε ένα θαύμα η Κύπρος

Διαπιστώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν
Στην τελετή αποφοίτησης του προγράμματος IDEA της Τράπεζας Κύπρου και του CIIM, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι

στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα κατατεθεί η πρόταση για το πρόγραμμα visa startups

«Η Κύπρος έχει επιτύχει ένα θαύμα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το 2013», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Πάτρικ Χούρικαν, μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης του προγράμματος IDEA της Τράπεζας Κύπρου και του CIIM.

Στην τελετή παρέστη και μίλησε επίσης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα κατατεθεί η πρόταση για το πρόγραμμα visa startups για την προσέλκυση υπηκόων τρίτων χωρών σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης του τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο.

Στη δεύτερη χρονιά ανάπτυξης
Στην ομιλία του ο Τζον Χούρικαν είπε πως «η Κύπρος είχε τα προβλήματά της, τα έχει διορθώσει και βρίσκεται ήδη στη δεύτερη χρονιά μεγάλης ανάπτυξης». Συγκριτικά έφερε ως παράδειγμα την έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζοντας τις διάφορες αλλαγές που επισυμβαίνουν στον κόσμο, όπως την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και το Brexit, ο κ. Χούρικαν είπε ότι η Κύπρος συνεχίζει να προχωρεί λογικά και προσεκτικά.

Το θαύμα των χιλίων ημερών
«Πιστεύω», τόνισε, «ότι πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι. Η Κύπρος τα πάει πολύ πολύ καλά και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε τη νοοτροπία που να το αναδεικνύει κατά ένα θετικό τρόπο, γιατί αυτό που κάνατε τις τελευταίες χίλιες ημέρες είναι κάτι σαν θαύμα», κατέληξε.

Και πρόγραμμα για τεχνοβλαστούς
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκτός από την εξαγγελία για το πρόγραμμα visa startups για την προσέλκυση υπηκόων τρίτων χωρών, ανακοίνωσε επίσης ότι εντός τριμήνου θα κατατεθεί και η πρόταση για το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τους τεχνοβλαστούς (university spinoffs), συνδέοντας έτσι την έρευνα με την επιχειρηματικότητα.

BOCY, η καλύτερη τράπεζα στο Private Banking
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, η Τράπεζα Κύπρου αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως η Καλύτερη Τράπεζα στον τομέα του Private Banking στην Κύπρο, από το έγκυρο διεθνές περιοδικό Euromoney.

Η βράβευση καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρεται στους πελάτες του Private Banking της Τράπεζας Κύπρου και επιβεβαιώνει την επιτυχή στρατηγική της Τράπεζας στην παροχή εξατομικευμένων και ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Το βραβείο έχει ιδιαίτερη αξία για την Τράπεζα, αφού αυτό απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας ανάμεσα στους πελάτες, οι οποίοι αξιολογούν τις τραπεζικές, επενδυτικές και υπηρεσίες διαχείρισης κεφαλαίων, τις οποίες λαμβάνουν.

Το βραβείο για την καλύτερη τράπεζα στο Private Banking απονέμεται από το διεθνές περιοδικό Euromoney και αποτελεί το αποτέλεσμα της διενέργειας ανεξάρτητης ανάλυσης για τους οργανισμούς που προσφέρουν υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση, εξειδικευμένη γνώση και τη μεγαλύτερη αξία προς τον πελάτη του τομέα του Private Banking.

Keywords
Τυχαία Θέματα