Με πίστη στις δυνατότητές του και σεβασμό προς την Μπιλμπάο

Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία στο επιβλητικό «Σαν Μαμές», με τον Τόμας Κρίστιανσεν να καταλήγει στο πλάνο του

Η μεγάλη πρόκληση για τον ΑΠΟΕΛ πλησιάζει και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας περιμένουν πώς και πώς τη μεγάλη αυριανή πρώτη αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Έχοντας πίστη στις δυνατότητες των παικτών, αλλά και σεβασμό προς τον ανώτερο αντίπαλο, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες που τους αναλογούν, ώστε να επιστρέψουν στην Κύπρο

με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν θα ολοκληρώσουν σήμερα την προετοιμασία τους με προπόνηση στο επιβλητικό «Σαν Μαμές» και ο Δανός τεχνικός θα οριστικοποιήσει το πλάνο που θα εμπιστευτεί αύριο το βράδυ. Χθες οι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν για πρώτη φορά επί ισπανικού εδάφους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο ερωτηματικά που αφορούν την ετοιμότητα των Μιλάνοφ και Μπαράλ, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό. Πάντως, δεν αναμένεται ότι θα επιφυλάξει εκπλήξεις στην ενδεκάδα που θα επιλέξει ο τεχνικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων».

Όλα δείχνουν ότι θα προτιμήσει σχήμα με έναν επιθετικό και με γεμάτο κέντρο, ώστε να μπορέσει να περιορίσει τη δραστηριότητα των αντιπάλων που αναμένεται να παραταχθούν όπως σε κάθε παιχνίδι πολύ επιθετικά. Ζητούμενο για τους πρωταθλητές μας είναι να μην αφήσουν τους Βάσκους να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ουσιαστικά στόχος των παικτών του Κρίστιανσεν είναι να... «καταστρέψουν» το παιχνίδι των αντιπάλων και να μην επιτρέψουν να δώσουν γρήγορο ρυθμό. Ο ΑΠΟΕΛ αναμένεται να δώσει χώρο στην Μπιλμπάο και να προσπαθήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, προκειμένου να διεκδικήσει το εκτός έδρας γκολ. Αυτό συνιστά αυτοσυγκέντρωση και πολύ καλή τακτική προσέγγιση με κοντινές αποστάσεις μεταξύ όλων των γραμμών.

Ο Δανός τεχνικός της ομάδας θεωρεί πολύ σημαντικό για τους παίκτες που θα αγωνιστούν στον άξονα και κυρίως τους Μοράις-Βινίσιους, να βρεθούν σε καλή μέρα ώστε αφενός να αμυνθούν σωστά και, αφετέρου, να μπορέσουν να οργανώσουν σωστά την ανάπτυξη της ομάδας. Οδηγίες έχουν και οι ακραίοι επιθετικοί να έχουν γρήγορες επιστροφές όταν αμύνονται και να δίνουν τις σωστές βοήθειες στους αμυντικούς.

Η πιθανή ενδεκάδα
Στα της ενδεκάδας, όλα δείχνουν ότι ο Βάτερμαν θα είναι ξανά κάτω από τα δοκάρια και οι Μερκής, Αστίθ, Αρτυματάς και Λάγο θα αποτελέσουν εκτός απρόοπτου την τετράδα της άμυνας. Οι Μοράις, Βινίσιους και Μπερτόλιο θα αγωνιστούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και δύο εκ των Αλωνεύτη, Εφραίμ, Γιαννιώτα στις πτέρυγες. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ Πιέρος Σωτηρίου.

Συνεχίζεται η απόβαση των φιλάθλων
Στο Μπιλμάο η απόβαση των φίλων του ΑΠΟΕΛ άρχισε από τη Δευτέρα, αλλά από χθες όλο και περισσότεροι φίλαθλοι καταφθάνουν. Σήμερα αναμένονται στη βασκική πόλη οι οργανωμένοι φίλοι του ΑΠΟΕΛ, ενώ υπάρχει και προγραμματισμένη εκδρομή από την Αγγλία. Αύριο αναμένεται ακόμα μια πτήση από την Κύπρο με περίπου 150 οπαδούς. Οι ποδοσφαιριστές πάντως θα έχουν τη φανατική στήριξη 1.500 και πλέον φιλάθλων που θα βρεθούν στο «Σαν Μαμές».

Πετεβίνος: «Δεν αντιμετωπίζουμε με φόβο καμία ομάδα»
Δηλώσεις πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Ισπανία έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, ο οποίος ανέφερε: «Στην αρχή της χρονιάς αυτό που προσδοκούσαμε ήταν να έχουμε ένα μακρινό ταξίδι στην Ευρώπη. Νομίζω ο στόχος επιτεύχθηκε με την πρόκριση της ομάδας του "32". Απ' εκεί και πέρα ταξιδεύουμε για το Μπιλμπάο για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με απόλυτο σεβασμό και θα πάμε να διεκδικήσουμε τις δικές μας πιθανότητες.

Δεν αντιμετωπίζουμε με φόβο καμία ομάδα στην Ευρώπη και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Αυτή η προσπάθεια προσδοκούμε να έχει και συνέχεια στην Κύπρο. Θέλουμε ένα αποτέλεσμα που η πρόκριση να κριθεί και στα δυο παιχνίδια. Είναι φαβορί η Μπιλμπάο αλλά ο ΑΠΟΕΛ πολλές φορές ήταν αουτσάιντερ και έκανε μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα. Υπολογίζουμε 1300 φίλους της ομάδας να είναι μαζί μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα