Και όμως, ο ΔΗΣΥ έγινε ΑΚΕΛ...

Οικτείρουμε τις ηγεσίες και τις κοινοβουλευτικές ομάδες του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ. Κατέστησαν θλιβεροί ουραγοί του Ακιντζί, συνδράμοντες, τεχνηέντως, την πονηρή «επιχειρηματολογία» του στο θέμα του ψηφίσματος της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Επιτέλους, δεν υπήρχε ένας βουλευτής στις δύο πτέρυγες, που να αρνηθεί

να γίνει συνεργός στη συμπαράσταση προς τον Ακιντζί; Όλοι, παλαιότεροι και «νέα βλαστάρια», αποδέχθηκαν την άνωθεν εντολή, είτε να τηρήσουν αποχή, είτε να καταψηφίσουν το ψήφισμα.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αρχηγός της πάλαι ποτέ εθνικόφρονος παρατάξεως, ούτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ακολούθησε στην αποφασιστική απάντηση που έδωσε στον Μουσταφά Ακιντζί. Αποφάσισε να τηρήσει στάση «επιτήδειας ουδετερότητας», ούτε ψηφίζοντας, ούτε καταψηφίζοντας. Επέδωσε διαπιστευτήρια «σώφρονα» ηγέτη στον Μουσταφά Ακιντζί. Αλλά ακύρωσε όλα τα διαπιστευτήρια θαρραλέου ηγέτη, οποίος αδυνατεί να πάρει θέση και καταφεύγει στην αποχή. Για να δηλώσει εκ των υστέρων πως το ψήφισμα ήταν «άκαιρο» και πως πρέπει να βρεθούν τρόποι να το «αντιμετωπίσουμε».

Τι σημαίνει «ήταν άκαιρο»; Αλλά τότε η Βουλή να τερματίσει την έκδοση ψηφισμάτων για την αποφράδα επέτειο της τουρκικής εισβολής, της ανακήρυξης του ψευδοκράτους και άλλες επετείους, για να μην ενοχλείται και να μην τα εκμεταλλεύεται ο κ. Ακιντζί.

Και την ίδια στιγμή, να επιτρέπεται στους Τουρκοκυπρίους να μεταβαίνουν μέσω των ελευθέρων περιοχών στα Κόκκινα και να γιορτάζουν την ημέρα που η τουρκική αεροπορία έκαψε με βόμβες ναπάλμ την Τηλλυρία, να παρακολουθούμε απαθείς και να μην ενοχλούμεθα από τις στρατιωτικές παρελάσεις και τους πανηγυρισμούς για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, και να ανοίγουμε κάθε πρωί το παράθυρό μας και να αντικρίζουμε τη σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο, χωρίς ποτέ να εικάζουμε ότι οι Τουρκοκύπριοι εκδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν τα κυπριακά εδάφη υπό τουρκική κατοχή.

Όσα ενοχλούν τον κ. Ακιντζί, κύριε Νεοφύτου, να τα αποβάλουμε. Ακόμη και την ιστορία μας, ακόμη και τους εθνικούς αγώνες του λαού μας.

Είναι αυτή η στάση, απόδειξη καλώς νοούμενης εθνικοφροσύνης; Ή απαράδεκτη συνηγορία σε όσα απαιτούν οι Τούρκοι;
Ας συνέλθουν επιτέλους οι ηγέτες του ΔΗΣΥ, και ας αντιληφθεί και παραδεχθεί ο Πρόεδρός του ότι ο ΔΗΣΥ έγινε ΑΚΕΛ. Ούτε ίχνος εθνικοφροσύνης απέμεινε στο κόμμα. Αντίθετα, πλεονάζει η επαναπροσεγγιστική λαγνεία και η προσπάθεια απόκτησης κυπριακής συνείδησης.

Για το ΑΚΕΛ, τι να πει κανείς, αφού το λέγει ο ίδιος ο Γ.Γ. του κόμματος. «Ήταν λάθος αυτό που έγινε στη Βουλή», δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού, με οδηγίες του οποίου η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος καταψήφισε το ψήφισμα, ενώ επέκρινε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την απάντηση που έδωσε στον Ακιντζί, υποδεικνύοντας πως ο Πρόεδρος μπορούσε, με την απάντησή του, «να έκτιζε γέφυρες αντί να τις γκρεμίζει».

Οι μεθοδεύσεις και οι ενέργειες των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν καταστεί επικίνδυνες για την εθνική υπόθεση. Γκρεμίζουν αργά αλλά σταθερά όσα πιο λαμπρά έκτισε ο κυπριακός Ελληνισμός, τις περιόδους της εθνικής έξαρσης. Την ώρα μάλιστα που εντέχνως στηρίζουν τουρκικές προσπάθειες για αποδόμηση της ιστορίας του τόπου.
Θα τους απαντήσει ο λαός...

Keywords
Τυχαία Θέματα