Λύτρωση στο τέλος με Αβραάμ

Ο διεθνής Κύπριος ήρθε από τον πάγκο και στο 81’ ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή για την «κυρία» στο βαρωσιώτικο ντέρμπι

ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2
44’ (πεν.) Εντλοβού, Αβραάμ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 1
37’ Αντόρνο

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Για πολλοστή φορά στη φετινή σεζόν, η Ανόρθωση έφτασε στη νίκη χάρη σε γκολ ποδοσφαιριστή της που ήρθε από τον πάγκο. Στο χθεσινό βαρωσιώτικο ντέρμπι, μάλιστα, χρειάστηκε να συνδυαστούν οι τρεις

ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο λίγα λεπτά πριν (!) και τον Αντρέα Αβραάμ να λυτρώνει τελικά την ομάδα του στο 81’. Καθοριστικό το χρονικό σημείο που ήρθε η ισοφάριση, με την εκτέλεση πέναλτι του Εντλοβού στο 44’. Επιθετικός μονόλογος για την ομάδα του Αντρέ Πάους στη μεγαλύτερη διάρκεια της επανάληψης, με τον διεθνή Κύπριο ποδοσφαιριστή να χαρίζει πολύτιμη, αλλά και δίκαιη νίκη στην ομάδα του στο 81’.

Στο ίδιο έργο θεατές
Όσον φορά στους «ερυθρόλευκους», βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, προηγήθηκαν της συμπολίτισσάς τους, στο τέλος όμως έφυγαν με άδεια χέρια από το «Αντ. Παπαδόπουλος». Η ομάδα του ντε Γιόνκε παρουσιάστηκε διπρόσωπη. Πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Έδωσε χώρο στην επανάληψη και πλην 1-2 περιπτώσεων δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Κόπριβετς και μοιραία γνώρισε δεύτερη συνεχή ήττα, όπως έγινε και στην αντίστοιχη περίοδο του πρώτου γύρου.
Στα θετικά η πολύ καλή παρουσία του νεαρού τερματοφύλακα Νεόφυτου Μιχαήλ για δεύτερο συνερχόμενο παιχνίδι.

Πιο επιθετικά η «κυρία»
Η Ανόρθωση έπαιζε στην έδρα της, μπροστά στον κόσμο της και λογικό ήταν να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Η υπεροχή της δεν απέφερε όμως καρπούς, κυρίως γιατί τα τελειώματα των φάσεων από πλευράς των παικτών του Αντρέ Πάους δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά, αλλά και γιατί ο Νεόφυτος Μιχαήλ ήταν σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε να επέμβει.

Η πολιορκία της Σαλαμίνας
Όλα αυτά μέχρι το 20’. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντυπωσιακά και η Νέα Σαλαμίνα έχασε μια σειρά μεγάλων ευκαιριών για να ανοίξει το σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν μπάλα, έλεγξαν τον ρυθμό και έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία σε θέση για γκολ, ωστόσο, μία φορά τώρα και σε άλλες δύο περιπτώσεις ο Κόπριβετς δεν τους επέτρεψε να σκοράρουν.

Αφού για ένα δεκάλεπτο έδειχνε να τα έχει χαμένα, η Ανόρθωση αντέδρασε, επανέκτησε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και έφτιαξε με τη σειρά της 2-3 καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, ο 22χρονος τερματοφύλακας της Σαλαμίνας όμως φώναξε και πάλι «παρών».

«Κτύπησε» ο Αντόρνο
Ό,τι δεν κατάφερε η Νέα Σαλαμίνα στην περίοδο της συντριπτικής υπεροχής της, το πέτυχε σε ένα διάστημα όπου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Στο 37’ ο Αντόρνο συνδυάστηκε όμορφα με τον Μακρίεφ, με τον Παραγουανό να τελειώνει με σουτ στην κίνηση τη φάση και να νικά τον Κόπριβετς στην αριστερή του γωνία.

Απάντηση με Εντλοβού
Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Νέα Σαλαμίνα θα πήγαινε, όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου, με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια, ήρθε ο Εντλοβού να ανατρέψει το σκηνικό. Στο 43’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σκοπελίτη και το μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Επιθετικός μονόλογος
Ο ρυθμός συνέχισε να είναι πολύ καλός, με την Ανόρθωση να μπαίνει και πάλι πιο δυνατά και να ψάχνει με μανία το γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού. Ο επιθετικός μονόλογος της «κυρίας» στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης δεν έφερε αποτέλεσμα, από τη μια και πάλι λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του νεαρού τερματοφύλακα της Σαλαμίνας και από την άλλη λόγω της έλλειψης καθαρού μυαλού στην τελική πάσα ή προσπάθεια από πλευράς γηπεδούχων.

Λύτρωση με Αβραάμ
Η προσπάθεια και η επιμονή των γηπεδούχων έφερε τελικά καρπούς στο 81’. Λίγα λεπτά μετά την είσοδό τους στο παιχνίδι, οι Κουλούρης, Πελέ και Αβραάμ συνδυάστηκαν στην αντίπαλη περιοχή και έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, η μπάλα στρώθηκε στον τελευταίο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με κοντινό πλασέ και να στείλει τους φίλους της Ανόρθωσης στους εφτά ουρανούς και την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας.
Στα εναπομείναντα λεπτά η Ανόρθωση έκανε σωστή διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος και ουσιαστικά δεν επέτρεψε στη Νέα Σαλαμίνα να φτιάξει ξεκάθαρη ευκαιρία για το 2-2.

Διαιτητές: Β. Δημητρίου (Χαρ. Γεωργίου - Γιώργο Σάββα)
Κίτρινες: Ορλάντι / Κούσουλος (4η), Τσίνα, Μπεμπά, Πεδρίτο

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Σβέχλεν, Μαϊσουράτζε, Ορλάντι (79' Πελέ), Κάλβο, Μαρτίνες, Μακρής (71' Αβραάμ), Εντλοβού (78' Κουλούρης)
Νέα Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσινκουίνι, Κούσουλος, Τσίνα, Πεδρίτο, Σκοπελίτης (85' Χριστοφή), Μπεμπά, Παύλου (66' Μάρτσιεφ), Αντόρνο (88' Μιχαήλ), Μακρίεφ

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
6' Σουτ από τον Ορλάντι, η μπάλα λίγο έξω
10' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Εντλοβού, διώχνει σε κόρνερ ο Μιχαήλ
16' Καλό σουτ από τον Μαρτίνες, εύκολα ο Μιχαήλ
17' Σουτ από τον Μακρίεφ, αποκρούει ο Κόπριβετς
25’ Σουτ από τον Πεδρίτο, έδιωξε εξ επαφής ο Κόπριβετς!
27' Ο Μακρίεφ αδειάζει τον Λαΐφη, έπιασε όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα όμως χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόπριβετς
28’ Φάση διαρκείας στην περιοχή της Ανόρθωσης, με τα σουτ των «ερυθερολεύκων» να χτυπούν σε σώματα αμυνομένων
30' Μεγάλη απόκρουση του Κόπριβετς σε τετ-ατ-ετ με τον Πεδρίτο
31' Διαγώνιο σουτ από τον Κάλβο, ο Μιχαήλ απομακρύνει
32' Σουτ από τον Ντλοβού, εύκολα στον Μιχαήλ
37' 0-1 Ωραίος συνδυασμός μεταξύ Μακρίεφ και Αντόρνο, ο τελευταίος τελείωσε τη φάση με όμορφο σουτ στην κίνηση ανοίγοντας το γκολ
44’ 1-1 Ο Εντλοβού μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε παράβαση του Σκοπελίτη
49' Σουτ του Μακρή, η μπάλα πάνω από την εστία του Μιχαήλ
54’ Κοντινό πλασέ από τον Μακρή, η μπάλα σταματά στον Μιχαήλ
57' Κοντινό σουτ από τον Ορλάντι, ο Μπεμπά διώχνε σωτήρια σε κόρνερ
60' Σωτήρια επέμβαση από τον Μιχαήλ σε διαγώνιο σουτ του Κάλβο
79' Ο Κόπριβετς πρόλαβε τον Πεδρίτο που έφευγε μόνος και έδιωξε με τα πόδια
81’ Ο Αβράαμ πετυχαίνει με κοντινό πλασέ το χρυσό γκολ για την Ανόρθωση, μετά από προσπάθεια του Κουλούρη και ασίστ του Πελέ

Πάους: «Χαρούμενος, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα»
Χαρούμενος για τη νίκη εμφανίστηκε ο τεχνικός της Ανόρθωσης Αντρέ Πάους, τονίζοντας πάντως πως η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Λυπημένος για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και φυσικά την ήττα, παρουσιάστηκε ο προπονητής της Σαλαμίνας Γιαν Ντε Γιόνγκε. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Α. Πάους: «Είμαι χαρούμενος από τη νίκη που μας διατηρεί στην κορυφή, αλλά και γιατί για μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ήταν ανοικτός ο αγώνας με επιθετικές βλέψεις και από τις δύο ομάδες. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον αντίπαλο, έπαιξε ανοικτά και γι’ αυτό είδαμε ένα καλό παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μας στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου, όμως για ένα διάστημα σταματήσαμε να πιέζουμε και μας έκανε φάσεις ο αντίπαλος. Η Σαλαμίνα ξεκίνησε επιθετικά στο β’ ημίχρονο και μας πίεσε πολύ. Γενικά ήταν δύσκολο το παιχνίδι και είμαι ικανοποιημένος γιατί μετρούν οι τρεις βαθμοί. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Αυτό θα κάνουμε. Ευχαριστώ τους οπαδούς μας για την υποστήριξή τους».

Ντε Γιόνκε: «Ήμασταν καλοί στο α’ ημίχρονο. Βάλαμε ένα γκολ, είχαμε και ένα δοκάρι. Ήταν λυπηρό που δεχθήκαμε γκολ με πέναλτι στο τέλος ημιχρόνου, όμως οι ποδοσφαιριστές μου παρουσιάστηκαν πολύ καλοί στο γήπεδο και πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Είμαι περήφανος για τον επαγγελματισμό που έδειξαν οι παίκτες σήμερα και ξεκαθαρίσαμε ότι θέλαμε να μπούμε στο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, που είναι η πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα