Ξεκαθαρίζει η εικόνα στη ΝΔ: Πρωτιά Μεϊμαράκη, δεύτερος ο Μητσοτάκης - «Μονομαχία» στον δεύτερο γύρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι μονομάχοι που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.

Από την ροή των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι πρώτος, αλλά χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως ξεπερνά το 40%, δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον 'Αδωνι Γεωργιάδη

τέταρτο με μονοψήφιο ποσοστό.

Στην δήλωση που έκανε όταν ξεκαθάρισε ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ. "Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι "Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα".

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: "Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γ. Τραγάκης, στις 11:00 το βράδυ δήλωσε ότι "θέλω να ευχαριστήσω τους 400.000 που προσήλθαν στις κάλπες, ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός. Ζητώ συγγνώμη από τους λίγους χιλιάδες που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν. Επεξεργαζόμαστε την ροή των αποτελεσμάτων. Θα ακολουθήσουμε ότι προβλέπει το καταστατικό, τα στοιχεία βγαίνουν από τα φαξ των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών και διασταυρώνονται και ηλεκτρονικά". Καταλήγοντας ανέφερε ότι "όταν θα έχουμε ένα δείγμα που να αντανακλά το τελικό αποτέλεσμα θα ενημερώσουμε", απέφυγε όμως να προβλέψει πότε θα υπάρξει ικανό δείγμα λέγοντας "το συντομότερο δυνατό".

Πλακιωτάκης: Δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου

Θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου αφού κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, ανέφερε σε δήλωση του ο μεταβατικός προέδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ευχαρίστησε τους 4 υποψήφιους προέδρους για την ευπρεπή στάση τους την ημέρα των εκλογών, τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και τους εθελοντές που πήραν μέρος στη διαδικασία.

"Συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση", είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, στέλνοντας ευχές για καλα Χριστούγεννα σε ολους.

εκλογές ΝΔυποψήφιοιαποτελέσματαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα