Γιάννης Μπουρούσης: 14 χρόνια στη Euroleague! (βίντεος)

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα παίξει στη Λαμποράλ Κούτσα και το gazzetta.gr γράφει για τον διεθνή σέντερ, που θα πάρει μέρος στην Ευρωλίγκα για 14η σερί σεζόν!

Πήγε στο Eurobasket 2015 ως ο μοναδικός από τη δωδεκάδα της Εθνικής μας ομάδας χωρίς συμβόλαιο. Η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης Μπουρούσης -στον οποίο αναφερόμαστε- είχε στα χέρια του προτάσεις από την Κίνα, ωστόσο -όπως πρώτο σας αποκάλυψε το gazzetta.gr-

είπε… όχι στα πολλά λεφτά και συμφώνησε με τη Λαμποράλ Κούτσα, προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής σέντερ θα παίξει στην Ευρωλίγκα για 14η σερί αγωνιστική περίοδο! Το ντεμπούτο του στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης έγινε τη σεζόν 2002-2003 με τη φανέλα της ΑΕΚ για να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, την ΕΑ7 Μιλάνο και μέχρι πρότινος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, με τους “Μαδριλένους” κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης τον Μάιο του 2015.

Ο Μπουρούσης όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται ανάμεσα στους κορυφαίους έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Τη σεζόν 2012-2013 είχε τους καλύτερους αριθμούς της καριέρας του (σ.σ. δείτε αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί), ενώ τα δύο τελευταία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης μέτρησε τις περισσότερες συμμετοχές.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΡΕΚΟΡ

Έπαιξε στον Ολυμπιακό επί σειρά ετών, ωστόσο το πιο παραγωγικό του βράδυ στην Ευρωλίγκα ήταν με τη φανέλα της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στις 02/02 του 2006 ο Γιάννης Μπουρούσης φόρτωσε το καλάθι της Μπενετόν με 26 πόντους, με την Ένωση, όμως, να χάνει με το… βαρύ 103-83. Όσο για τα ριμπάουντ. Στο ματς Ολυμπιακός - Μιλάνο (05/03/2009, 84-81) κατέβασε 14 κι έκανε το ατομικό του ρεκόρ, ενώ στις 21/11 του 2014 κατέβασε 5 επιθετικά ριμπάουντ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ζαλγκίρις Κάουνας (66-68).

Η καλύτερη του εμφάνιση στο σύστημα αξιολόγησης ήταν στα playoffs του 2009 και συγκεκριμένο στο Game 4 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 75-78 κι ο Μπουρούσης είχε 34 βαθμούς στο index. Μάλιστα στο συγκεκριμένο ματς έπαιξε 36 λεπτά, που είναι κι ο περισσότερος χρόνος που έχει στο παρκέ σε αγώνα της Ευρωλίγκας.

Δείτε αναλυτικά:



Keywords
Τυχαία Θέματα