Πρωταθλητισμό... στα εκτός η Κρίσταλ Πάλας!

Σαν να... ντρέπεται μπροστά στους οπαδούς της και «ξεψαρώνει» όταν παίζει μακριά από την έδρα της η Κρίσταλ Πάλας που στις εξορμήσεις της, τα καταφέρνει περίφημα!

Από την ημέρα που ο Άλαν Πάρντιου προσελήφθη στην τεχνική ηγεσία των «αετών» και άφησε τη Νιούκαστλ για το πλάνο που του παρουσίασαν στο Λονδίνο και όχι για τα χρήματα, η Κρίσταλ Πάλας ανοίγει συνεχώς τα «φτερά» της μακριά από το «Selhurst Park».

Τόσο, που γίνεται λόγος για... πρωταθλητισμό στα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού μονάχα η Άρσεναλ είναι αυτή στιγμή καλύτερη

όταν αγωνίζεται μπροστά σε αντίπαλο κοινό. Οι «αετοί», έστω και το ισχνό 1-0, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στη Γουότφορντ στο «Vicarage Road» για την 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, επέστρεψαν στις νίκες μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα (1-0 από Μαν. Σίτι και Τότεναμ) και έδειξαν ξανά ότι όταν απομακρύνονται από το γήπεδό τους, σχεδόν πάντα κάνουν κάτι καλό.

Αυτό δείχνουν οι εννέα εκτός έδρας νίκες σε 12 ματς από τον Ιανουάριο του 2015, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου ο Πάρντιου. Οι μοναδικές ήττες έχουν έρθει από τις Σαουθάμπτον, Τσέλσι και Τότεναμ με σκορ 1-0 και οι τρεις, πράγμα που δείχνει πόσο δύσκολα καταφέρνει να διασπάσει κάποιος την άμυνα της λονδρέζικης ομάδας όταν εκείνη αποφασίζει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στις εξορμήσεις της.

Αν μετρούσαμε μονάχα τα εκτός έδρας παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα που θα βρισκόταν πρώτη στη βαθμολογία θα ήταν η Άρσεναλ που στα τελευταία 12 ματς μακριά από το «Έμιρεϊτς» έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 28 βαθμούς από τους πιθανούς 36, ενώ σε μια άτυπη πρώτη πεντάδα, τρίτη έρχεται η Τσέλσι με 23 πόντους και στους 20 θα ήταν οι Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «πολίτες» να υπερέχουν απλά στη διαφορά των τερμάτων που έχουν σκοράρει και έχουν δεχθεί σε αντίπαλα γήπεδα (+4 έναντι +1).

Keywords
Τυχαία Θέματα