Έκκληση για διάλογο, εν όψει νομοσχεδίου για μητρώο αγροτών

Διάλογο με το Υπουργείο Γεωργίας σχετικά με το νομοσχέδιο για το μητρώο αγροτών, επιδιώκουν οι αγροτικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, οι τέσσερις από τις πέντε αγροτικές οργανώσεις διαφωνούν με το νομοσχέδιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Γαβριήλ σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία της Επιτροπής η συζήτηση για το μητρώο αγροτών χρονολογείται από το 2012.

«Μετά από πολύμηνες συνεδριάσεις της Επιτροπής Γεωργίας καταλήξαμε σχεδόν στο ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορούσε να εφαρμοστεί τουλάχιστον πλειοψηφικά», είπε. Πρόσθεσε ότι στην πορεία το Υπουργείο επανήλθε με αναθεωρημένο

κείμενο και βρισκόμαστε στην κατ` αρθρον συζήτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο πολύ πρόσφατα λήφθηκαν επιστολές από τις τέσσερις από τις πέντε αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες διαφωνούν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Ο κ. Γαβριήλ ανέφερε ακόμη ότι κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής «πλειοψηφικά αποφασίστηκε όπως δώσουμε ακόμα μια εβδομάδα στο Υπουργείο αν θέλει να καλέσει εκ νέου τις αγροτικές οργανώσεις να τοποθετηθούν επί θεμάτων ουσίας».

Απεύθυνε επίσης έκκληση και προς τις δύο πλευρές όπως στείλουν γραπτώς τις τελικές τους θέσεις στην Επιτροπή. Πρόθεση μας, διαβεβαίωσε, είναι να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν ωστόσο να αγνοηθούν οι αγροτικές οργανώσεις.

Κάλεσε επίσης το Υπουργείο να αφουγκραστεί τις οργανώσεις για να μπορέσει να διεξαχθεί μια εποικοδομητική συζήτηση στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα