Πάφος: Άρχισε η ανάπλαση των κτιρίων της πλατείας Κέννεντυ

Άρχισε η ανάπλαση κτιρίων γύρω από την πλατεία Κέννεντυ, μετά από συνεργασία με το Δήμαρχο Πάφου, δήλωσε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο της ανάπλασης γίνεται ένας ευπρεπισμός των κτιρίων, με ομοιόμορφο μπογιάτισμο, οι προσόψεις ευπρεπίζονται, και πολλές διαφημιστικές πινακίδες που ήταν αχρείαστες ή ακαλαίσθητες αφαιρούνται.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου στο ΚΥΠΕ, οι εργασίες άρχισαν από τα κτίρια επί της οδού Ευαγόρα

Παλληκαρίδη, προσθέτοντας πως αυτό το διάστημα εκτελούνται κάποιες εργασίες στη Μακαρίου και μετά η ανάπλαση θα συνεχιστεί προς το “Χάνι του Ιμπραχίμ”.

Η αφορά τις προσόψεις τουρκοκυπριακών υποστατικών με συνεισφορά τόσο από το Δ. Πάφου όσο και από τον προϋπολογισμό του ταμείων των τουρκοκυπριακών περιουσιών, του ταμείου του κηδεμόνα, όπως επεξήγησε.

Εχουμε, είπε η κ. Λάμπρου, στη διάθεση μας για φέτος στο παρόν στάδιο 45 χιλιάδες ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί οι 25 χιλιάδες από την Επαρχιακή διοίκηση και τον κλάδο τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Πρόσθεσε επίσης, πως η Επαρχιακή διοίκηση έχει προσφέρει τέσσερις εργάτες του κλάδου που εκτελούν επί τόπου εργασίες.

Η Έπαρχος Πάφου σημείωσε πως αντίστοιχο ποσό συνεισφέρει και ο Δήμος.

Για το 2016, συνέχισε, έχει περιληφθεί πρόνοια στο ταμείο τουρκοκυπριακών περιουσιών για επιπρόσθετο ποσό 100 χιλ. Ευρώ, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες και επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν διάφορες εξοικονομήσεις από διάφορα κονδύλια του ταμείου.

Εκτίμησε ότι θα δαπανηθούν πέραν των 45 χιλ. ευρώ από το ταμείο φέτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα