Καταγγελίες φωτιά για θυγατρική της Λαϊκής στην Ελλάδα

Καταγγελίες φωτιά έκανε ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών ο Νικόλας Παπαδόπουλος για θυγατρική εταιρεία της Λαϊκής τράπεζας στην Ελλάδα, ζητώντας εξηγήσεις από την Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα

κατήγγειλε:

Aνεξήγητα έξοδα της θυγατρικής της Λαϊκής Τράπεζα στην Ελλάδα IBG, κατήγγειλε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, προκαλώντας και τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών της επιτροπής.Σύμφωνα με την καταγγελία, η διοίκηση της εταιρείας, αύξησε τις μηνιαίες απολαβές της, ενώ η Λαϊκή τράπεζα βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία εξυγίανσηςΤαυτόχρονα η Διεύθυνση προχώρησε στην αγορά για κάθε μέλος της, πανάκριβων σαλούν οχημάτων, ενέργεια η οποία κρίνεται προκλητική, καθώς οι κουρεμένοι καταθέτες παραμένουν εκτεθειμένοι.Tα μέλη της επιτροπής διερωτούνται και αναμένουν απαντήσεις από την κεντρική Τράπεζα, αν τελικά γίνεται διαχείριση από την Κεντρική Τράπεζα και αν υπάρχει εποπτεία για τις όποιες ενέργειες αφορούν στη Λαϊκή Τράπεζα, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς εξυγίανσης.

«Έχουμε ζητήσει να μας απαντήσει γραπτώς η Κεντρική Τράπεζα. Η δική μας πληροφόρηση είναι ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της IBG έχουν αποφασίσει από μόνοι τους να αυξήσουνε τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και κάποια διευθυντικά στελέχη έχουν αποφασίσει να αγοράσουν καινούρια αυτοκίνητα τύπου LEXUS με τα χρήματα των Κύπριων καταθετών που κουρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2013», ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι οι καταθέτες της Λαϊκής που τα έχασαν όλα παρακολουθούν με θλίψη τις εξελίξεις και αν μέσα από την εκκαθάριση θα περισωθεί κάτι.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, χαρακτήρισε σκανδαλώδη την κατάσταση σπατάλης σε μια τράπεζα που από τα χρήματα των κουρεμένων καταθετών, θα συνεχίσου να συμβαίνουν όσο καιρό επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα