ΓΕ: Μεγαλύτερη του τι πιστεύαμε η διαφθορά στο δημόσιο βίο

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, διαμηνύει, ότι η ατιμωρησία έφτασε στο τέλος της. Μιλά για τις επιθέσεις, την υπονόμευση και τις προσπάθειες επηρεασμού που έπεσαν στο κενό

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η Σημερινή", ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης αναφέρει ότι το εύρος της διαφθοράς στο δημόσιο βίο και οι τομείς στους οποίους αποκαλύπτεται τα τελευταία χρόνια, είναι μεγαλύτερη απ' ότι πιστεύαμε. Διερχόμαστε κρίση θεσμών και αξιών και αργήσαμε να πάρουμε μέτρα λόγω πολιτικού κόστους, αναφέρει ο κ. Κληρίδης, τονίζοντας ότι τάσσεται στο πλευρό

του λαού, διαμηνύοντας ότι η ατιμωρησία έφτασε στο τέλος της.

Για το θέμα της ασυλίας πολιτειακών αξιωματούχων, ο Γενικός Εισαγγελέας αποκάλυψε ότι η νομική υπηρεσία βρίσκεται σε διαδικασία ετοιμασίας εισήγησης για τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε η παρεχόμενη προστασία από ποινικές διώξεις για τους βουλευτές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να είναι περιορισμένη στο απολύτως αναγκαίο για διασφάλιση της ανεμπόδιστης επιτέλεσης των καθηκόντων τους.

Στη συνέντευξή του στη «Σημερινή», ο Γενικός Εισαγγελέας κάνει λόγο και για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία, όπως τονίζει, επιλέγουν τον εντυπωσιασμό αντί την απλή πληροφόρηση.

ΠτΔ: "Δεν νομίζω να μιλούσε για την παρούσα Κυβέρνηση"

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα περί ατιμωρησίας εξαιτίας του φόβου ανάληψης πολιτικού κόστους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ενδεχόμενα δεν νομίζω να ομιλούσε για την παρούσα Κυβέρνηση. Όμως, θα πρέπει να πω ότι νομοσχέδια περί άρσης ασυλίας ή περιορισμού της ασυλίας τόσο των βουλευτών όσο και του Προέδρου είναι κατατεθειμένα στη Νομική Υπηρεσία από το πρώτο εξάμηνο του 2013. Ελπίζω και χαίρομαι διότι ο Γενικός Εισαγγελέας προωθεί, μετά και την απόφαση του Δικαστηρίου, αυτή την πάρα πολύ σημαντική και εκσυγχρονιστική πρόταση που είχαμε έκτοτε καταθέσει και είναι σειρά άλλων νομοσχεδίων επίσης που αφορούν είτε τις περιόδους θητειών είτε ακριβώς και τις ευθύνες που φέρει ο κάθε πολιτειακός αξιωματούχος».

Keywords
Τυχαία Θέματα