Απόλλωνας: Αποφασισμένος και παθιασμένος

Αποφασισμένος και παθιασμένος ο Απόλλωνας, ταξιδεύει στη Λάρνακα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην κορυφή και θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ, έχοντας τρομερή αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στο φουλ, απόρροια των εφτά σερί νικών, θέλει να προσθέσει ακόμα τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του, δείχνοντας ακόμα μια φορά πόσο πολύ θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος.

Ο

Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, να ακολουθήσουν το αγωνιστικό πλάνο κατά γράμμα και να έχουν την ηρεμία τους σε ολόκληρο το 90λεπτο. Ο κ. Εμάνουελ και οι συνεργάτες του έκαναν φύλλο και φτερό την ΑΕΚ και έδωσαν στους παίκτες τους να καταλάβουν πού και πώς πρέπει να κτυπήσουν αλλά και τι να προσέξουν.

Πέρα από το φοβερό κλίμα και την εξαιρετική ψυχολογία που έχει αυτή την περίοδο ο Απόλλωνας, ο κ. Εμάνουελ έχει τη χαρά να έχει στη διάθεσή του το σύνολο των ποδοσφαιριστών του, με εξαίρεση τον τιμωρημένο με κάρτες Βασιλείου. Ξεκούρασε στον αγώνα κυπέλλου τους πρώτους του σκόρερ Μάγκλιτσα και Στογιάνοβιτς για να τους έχει σήμερα πανέτοιμους, αφού πάνω τους βασίζει πολλά η λεμεσιανή ομάδα για να φθάσει στον στόχο της. Η προετοιμασία των «κυανόλευκων» ολοκληρώθηκε χθες με μια προπόνηση, στην οποία ο κ. Εμάνουελ δοκίμασε την τακτική που θα ακολουθήσει σήμερα η ομάδα του και το πλάνο αντιμετώπισης της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα οι παίκτες του Απόλλωνα δούλεψαν στα στημένα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, αφού η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που αξιοποιεί τις στημένες φάσεις.

Το πλάνο του κόουτς
Όσον αφορά την 11άδα του σημερινού ντέρμπι, ο Απόλλωνας θα παραταχθεί με το κλασικό 4-1-4-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπρούνο Βάλε. Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Ζοάο Πέδρο και στο αριστερό ο Ελίζιο Σίλβα. Οι Αγγελής Αγγελή και Λεάντρο Φρέιρε θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της «κυανόλευκης» άμυνας. Τη θέση του αμυντικού μέσου διεκδικούν οι Κωνσταντίνος Μακρίδης και Εστεμπάν Σακκέτι. Ο πρώτος τα έχει πάει εξαιρετικά στη συγκεκριμένη θέση στα τελευταία πέντε παιγνίδια, ενώ ο Αργεντίνος εξέτισε την τιμωρία του. Μπροστά τους θα αγωνιστεί σίγουρα ο Λούκας Στογιάνοβις πιθανότατα με τον Σιμέον Σλάβτσεφ. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο αν παίξει ο Σακκέτι κόφτης, να πάρει θέση πιο μπροστά ο Μακρίδης. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Άντον Μάγκλιτσα, ο οποίος διανύει περίοδο εκπληκτικής φόρμας, ενώ στα φτερά θα αγωνιστούν οι Άλεξ Ντα Σίλβα και Φώτης Παπουλής.

Ο Απόλλωνας στο σημερινό ντέρμπι θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του, που θα κάνει το ταξίδι για τη Λάρνακα και το ΓΣΖ, έτσι ώστε να αποτελέσει τον 12ο παίκτη της ομάδας του. Εισιτήρια θα προπωλούνται και σήμερα στην μπουτίκ της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα