ΑΕΚ: Πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα

Πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα. Αυτά είναι τα τρία κυριότερα χαρακτηριστικά που επικρατούν στο στρατόπεδο της ΑΕΚ ενόψει του σημερινού ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Οι Λαρνακείς σε άλλο ένα παιχνίδι της φετινής περιόδου δίνουν εξετάσεις και θέλουν να πάρουν και σε αυτό το τεστ άριστα. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν δεν έχει άλλωστε άλλη επιλογή, αφού θέλει να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση. Βεβαίως απέναντί της σήμερα θα βρεθεί μια ομάδα που

προέρχεται από επτά συνεχόμενες επιτυχίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και το σημερινό ντέρμπι το αντιμετωπίζει ως πρόκληση, αφού θέλει να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στους τρεις βαθμούς.

Από την άλλη όμως στο στρατόπεδο της ΑΕΚ υπάρχει «δίψα», αφού πέραν της μίας ακόμη κατάθεσης διαπιστευτηρίων τη φετινή περίοδο, που θα αφορά τις φετινές δυνατότητες της ομάδας, θα ξεφύγει του σημερινού της αντιπάλου στους 9 βαθμούς, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, ενόψει της Β’ Φάσης.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν όλες αυτές τις ημέρες έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην τακτική που θα ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές του. Ο Δανός τεχνικός τούς ζήτησε να παραμείνουν προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να μην κάνουν δώρα στον αντίπαλο. Θέλει σίγουρες μεταβιβάσεις, να μην δώσουν την ευκαιρία στον Απόλλωνα να βγει στην κόντρα και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να έχουν γρήγορες επιστροφές.

Το πλάνο του κόουτς
Δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει το αρχικό σχήμα ο Τόμας Κρίστιανσεν, παρά το γεγονός ότι σε κάποια ντέρμπι ο Δανός τεχνικός επεφύλασσε εκπλήξεις. Πάντως, εάν αποφασίσει να κάνει κάποια αλλαγή ή κάτι διαφορετικό από αυτό που αναμένεται, η τακτική του δεν θα αλλάξει. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι σίγουρα ο Τόνιο. Αμυντικό δίδυμο οι Καταλά και Μουρίγιο. Αριστερά ο Χαραλάμπους έχει το προβάδισμα έναντι του Μαρτσίνιακ. Δεξιά ο Ορτίθ. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή δεν αλλάζει, με τους Μπόλιεβιτς, Λαρένα και Τομάς να παίρνουν θέση στην ενδεκάδα. Τρισκόφσκι και Τέτε στα άκρα της επίθεσης και ο Άλβες προωθημένος.

Παιχνίδι έξι βαθμών
Ο Τόμας Κρίστιανσεν αναφέρθηκε στη σημασία του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο, γιατί είναι παιχνίδι έξι πόντων. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ελπίζουμε να έχουμε και τη στήριξη των φιλάθλων μας. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πάμε 100% στο παιχνίδι, για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Από τη μεριά του ο Τρισκόφσκι είπε: «Είναι μεγάλο παιχνίδι, ντέρμπι, σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Παίζουμε στην έδρα μας, αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Αναλύσαμε το παιχνίδι εδώ και μέρες, ξέρουμε τα πάντα για τον Απόλλωνα, ότι είναι μία πολύ ποιοτική και καλή ομάδα. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, μας απομένει μία μέρα για να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία και να πάμε έτοιμοι να το κερδίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα