ΑΕΛ: Ζητούμενο η δημιουργία σερί

Πέραν της 6άδας θέλει τη νίκη για να αφήσει πίσω της μια και καλή τις χαμηλές θέσεις και να μπορέσει να προγραμματιστεί
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Να συνεχίσει τις νίκες στο πρωτάθλημα θέλει η ΑΕΛ, η οποία υποδέχεται στις 16:00 στο Τσίρειο τον Εθνικό. Οι «κίτρινοι» μετράνε δύο σερί επιτυχίες στο πρωτάθλημα και θέλουν να τριτώσει το καλό, αφήνοντας πίσω τους τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του κυπέλλου. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου

αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για την 6άδα (κάτι που δεν είναι φυσικά στο χέρι της) θα πρέπει απαραίτητα να κερδίσει τόσο τον σημερινό αγώνα όσο και τον επόμενο της Τσικνοπέμπτης με την Ομόνοια. Πέραν φυσικά της 6άδας, η ΑΕΛ θέλει τη νίκη για να αφήσει πίσω της μια και καλή τις χαμηλές βαθμολογικές θέσεις και για να μπορέσει σιγά-σιγά να προγραμματιστεί για τη νέα περίοδο.

Για τον Πάμπο Χριστοδούλου είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να αποκτήσει ξανά τον χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας και να ποτιστεί με τη σωστή νοοτροπία. Αυτό θα γίνει μόνο με νίκες μέχρι το τέλος. Άλλωστε, το μεγαλύτερο πρόβλημα της λεμεσιανής ομάδας την τελευταία διετία είναι ότι απώλεσε τον χαρακτήρα της και τη δυναμική της, με αποτέλεσμα να μείνει μακριά από πρωταγωνιστική πορεία. Ο Κύπριος τεχνικός τόνισε στους παίκτες του ότι ανεξάρτητα με το τι θα γίνεται στο «Αμμόχωστος» θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να αγωνιστούν με πάθος για τη νίκη. Αν η ΑΕΛ κερδίσει θα συμπληρώσει τρεις νίκες στη σειρά στο πρωτάθλημα, κάτι που για τελευταία φορά πέτυχε από τις 19 Μαρτίου μέχρι τις 29 Μαρτίου του 2014, όταν κέρδισε κατά σειρά την ΑΕΚ Κουκλιών, την Ανόρθωση και τον Ερμή. Μάλιστα το σερί ήταν 5 νίκες, αφού είχαν προηγηθεί τα τρίποντα με Δόξα και Αλκή.

Το πλάνο
Ο Κύπριος τεχνικός είναι πιθανόν να παρατάξει την ομάδα του με κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα του κυπέλλου, αφού θα θέλει να δώσει ανάσες σε κάποιους ποδοσφαιριστές του. Με αυτά τα δεδομένα η ΑΕΛ αναμένεται να παραταχθεί σήμερα με τον Ματίας Ντεγκρά στο τέρμα. Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Μάρκο Αϊρόσα και στο αριστερό ο Μπερνάρντ Ρομπέρ. Στο κέντρο της άμυνας μάλλον θα αγωνιστούν οι Βαλεντίνος Σιέλης και Μάρκο Σουάρες, ενώ θέση διεκδικεί και ο Αντρέας Κυριάκου που τα πήγε καλά απέναντι στη Σαλαμίνα. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Στεπάνοβιτς, Ματιέ Κουταντέρ και Άνταν Αγκάνοβιτς, ενώ στην επίθεση οι Κάρλος Οχενέ και Αντριάν Σαρδινέρο στα φτερά και ο Αρκάδιους Πιέχ στην κορυφή της επίθεσης. Πέραν του Κυριάκου θέση για την 11άδα διεκδικούν και οι Φέλτσερ, Μέσκα.
Είναι άγνωστο πόσοι φίλοι της ΑΕΛ θα δώσουν το «παρών» τους σήμερα στο Τσίρειο για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους. Είναι δεδομένο ότι οι πιστοί οπαδοί θα είναι εκεί ενώ δεν αποκλείεται, όπως και την περασμένη εβδομάδα στη Λάρνακα, να βρεθούν περισσότεροι φίλοι της λεμεσιανής ομάδας στην κερκίδα από αυτούς που αναμένονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα