Εξασφαλίστηκαν οι άδειες για εργασίες στο Sirena Bay;

Η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών επικοινώνησε με το Τμήμα Περιβάλλοντος για να διευκρινίσει κατά πόσο ο Δήμος Παραλιμνίου έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για τις εργασίες που διεξάγονται στην παραλία Σειρήνα από τον Ιανουάριο.

«Ο Δήμος Παραλιμνίου επεμβαίνει εντός της Ζώνης Προστασίας της Παραλίας (ΖΠΠ), αυθαιρετεί εις βάρος του περιβάλλοντος, οικειοποιείται τα οικολογικά κοινά όλων μας και τα καταστρέφει με στόχο την εμπορευματοποίηση τους» αναφέρει η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, ο αρμόδιος λειτουργός της

Περιβαλλοντικής Αρχής, τους ενημέρωσε πως «ο Δήμος Παραλιμνίου έχει εξασφαλίσει άδεια για συγκεκριμένες εργασίες, οι οποίες αφορούν στα όμβρια, την ευστάθεια των πρανών και τα κατά περιόδους στάσιμανερά. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί παραβιάζουν ξεκάθαρα τους όρους της σχετικής άδειας. Αυτό επιβεβαιώνεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος, λειτουργοί του οποίου έχουν διαπιστώσει τις παραβιάσεις κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην περιοχή. Η επιτόπια διερεύνηση έχει επιβεβαιώσει ότι τα έργα έγιναν πέραν του χώρου που έχει καθοριστεί στα σχέδια, τα οποία έχουν υποβληθεί προς το Τμήμα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Παραλιμνίου. Με βάση τα όσα έχουμε πληροφορηθεί από το Τμήμα Περιβάλλοντος, τόσο η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου, ως η καθ’ ύλην αρμόδια αρχή, όσο και ο Δήμος Παραλιμνίου είναι ενήμεροι για τη διάπραξη αυθαιρεσιών και παρανομιών».

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, θυμίζουν τις εργασίες που έκανε ο Δήμος Παραλιμνίου ακριβώς πριν από δύο χρόνια, στην παραλία Κάππαρη, όπου μέσω της καταστροφής της φυσικής ακτογραμμής «πέτυχε» την εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση της παραλίας για οικονομικό όφελος, χωρίς καμία σχετική άδεια ή μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

H Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών, καταδικάζει σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις συστηματικές, αυθαίρετες και παράνομες επεμβάσεις στις παραλίες και τις ακτογραμμές από τον Δήμο Παραλιμνίου, αλλά και τη συνεχή άρνηση της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου, ως της καθ’ ύλην αρμόδιας αρχής, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών καλεί τις αρμόδιες αρχές – συγκεκριμένα το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου – να τοποθετηθούν δημόσια σχετικά με το εάν οι εργασίες του Δήμου Παραλιμνίου στην παραλία Σειρήνα γίνονται σύμφωνα με την γνωμάτευση τις Περιβαλλοντικής Αρχής, αλλά και να δηλώσουν τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα