Έβγαλε χαρακτήρα, πήρε ουσία

ΑΕΚ
Οι «κιτρινοπράσινοι» πέτυχαν το ζητούμενο, αντιδρώντας όπως έπρεπε για να επαναφέρουν την ηρεμία στην ομάδα

Ήταν η γνωστή ΑΕΚ. Είχε σκοπό στο παιχνίδι της, είχε ουσία και έβγαλε χαρακτήρα μετά την ήττα από τον Απόλλωνα. Μπορεί να μην έπιασε και την καλύτερη της απόδοση, αλλά αυτό δεν μετράει σε τέτοιου είδους αγώνες. Έχασε στην έδρα της ένα ντέρμπι και πήγε ν’ αντιμετωπίσει, όχι και με την καλύτερη ψυχολογία, μια ομάδα που σταδιακά ανέβαινε. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ απέδειξε ότι δεν βρίσκεται εκεί που

βρίσκεται τυχαία.

Το αντίθετο, οι «κιτρινοπράσινοι» ήξεραν τι θα αντιμετώπιζαν. Το γεγονός ότι προηγήθηκαν από το πρώτο πεντάλεπτο και είχαν να διαχειριστούν το προβάδισμα για ένα σχεδόν ενενηντέλεπτο, αυτό έκανε τη νίκη τους να έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Ήταν ένα σπουδαίο «διπλό» σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Η Ανόρθωση έβαλε πίεση κατά διαστήματα, αλλά οι «κιτρινοπράσινοι» είχαν σωστές τοποθετήσεις και κράτησαν το υπερπολύτιμο 1-0 μέχρι το τέλος. Ο τραυματισμός του Τέτε στα αρχικά στάδια του αγώνα και η αντικατάστασή του με τον Χαραλαμπίδη δεν αποσυντόνισε τα πλάνα του Ιδιάκεθ.

Στόχος ήταν η νίκη με οποιοδήποτε τρόπο και στο τέλος οι Λαρνακείς τα κατάφεραν να φτάσουν στη 13η νίκη τους στο πρωτάθλημα, επαναφέροντας και το καλό κλίμα στην ομάδα.

Υπονοούμενα από Τρίσκο
«Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα ήμασταν η χειρότερη ομάδα, σήμερα γίναμε καλύτερη ομάδα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και νοοτροπία και καταφέραμε να αντιδράσουμε. Ναι, έχουμε εκείνα τα στοιχεία, τον χαρακτήρα και τους παίκτες για να διεκδικήσουμε τον τίτλο».

Σαφέστατα και ο Ιβάν Τρισκόφσκι άφησε υπονοούμενα για την αντίδραση και τη νοοτροπία του κόσμου μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, αλλά από την άλλη τόνισε ότι η ομάδα της Λάρνακας έχει τα στοιχεία που απαιτούνται για να κατακτήσει τον τίτλο.

Πρώτα Καρμιώτισσα και μετά Σαλαμίνα
Επόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ είναι με τη Σαλαμίνα στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ», το ερχόμενο Σάββατο στις επτά. Προηγείται, όμως, το παιχνίδι για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου με την Καρμιώτισσα και πάλι στην έδρα της ΑΕΚ. Ο Ορτίθ επιστρέφει μετά την απουσία λόγω καρτών, ενώ δεν θα προλάβει τον αγώνα της Τετάρτης ο Τέτε που θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Σαλαμίνα.

Μαλόκου για την επίθεση
Η ΑΕΚ ανακοίνωσε από αργά προχθές βράδυ την καταρχήν συμφωνία με την Ταραγόνα για την απόκτηση του 20χρονου Αλβανοκροάτη επιθετικού Έλβιρ Μαλόκου ως δανεικού μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί στην Κύπρο τις επόμενες μέρες και αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στη συνέχεια θα ενεργοποιηθούν τα σχετικά συμβόλαια.

Ο Μαλόκου γεννήθηκε στην Ριέκα της Κροατίας και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ομώνυμης ομάδας. Ακολούθως αγωνίστηκε στη Χάιντουκ Σπλιτ, με την οποία πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τη σεζόν 2013/14 και σε τρεις συνολικά σεζόν πραγματοποίησε 48 εμφανίσεις και σκόραρε 4 γκολ.

Από το καλοκαίρι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2016/17) μετακόμισε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας για λογαριασμό της Ταραγόνα και πραγματοποίησε 3 εμφανίσεις. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας, ωστόσο αποφάσισε να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Αλβανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα