Βασιλική Αναστασιάδου: Η κυπριακή Βουλή θέλει αυτονόμηση

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΑΜΕΣΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Στην αυτονόμηση του Κοινοβουλίου από τον κυβερνητικό κόμβο και τη δημιουργία ενός νέου κτηρίου με το σωστό περίβλημα για τη Βουλή αναφέρεται σε συνέντευξή της στο Capital Today η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, κα Βασιλική Αναστασιάδου. Ταυτόχρονα,

κάνει λόγο για τις νέες προκλήσεις και τους άμεσους σχεδιασμούς που βρίσκονται στα σκαριά για εκσυγχρονισμό του Κοινοβουλίου και για περισσότερη επικοινωνία με τους πολίτες, ενώ δηλώνει ότι τροχοδρομείται για το 2017 και η δημιουργία Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας.

Επίσης, μιλά για τις κρίσιμες στιγμές του 2013, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήταν «δραματικές οι στιγμές» και σημειώνει ότι ο προσωπικός της στόχος είναι «η αναβάθμιση του κύρους της Βουλής και η απάμβλυνση της απαξίωσης προς τους βουλευτές».

Ερωτηθείσα γιατί είναι τόσο έντονη η ανάγκη για αυτονόμηση από τον κυβερνητικό κόμβο, δήλωσε πως ανεξαρτητοποίηση δεν σημαίνει ότι θα γίνουν ασυδοσίες και αλόγιστες δαπάνες .«Όμως, για να προσλάβω μια καθαρίστρια στη Βουλή χρειάζομαι έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών. Για να δημιουργήσω Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας, πρέπει να παρακαλέσω. Σε Κοινοβούλια άλλων χωρών, ισχύει η πλήρης ανεξαρτητοποίηση.

Πρόκειται για μια αρχή που διασφαλίζει τη διάκριση εξουσιών», πρόσθεσε. Κληθείσα να σχολιάσει τα υψηλά ποσοστά αποχής σε εκλογικές αναμετρήσεις είπε: «Νομίζω θα πρέπει να κερδίσουμε πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια και το κύρος της Βουλής, με κάποια πράγματα που μπορεί να είναι μικρά, αλλά είναι σημαντικά, όπως να τηρούμε τους τύπους, να είμαστε συνεπείς στις διαδικασίες κ.λπ».
Πηγή: Capital Today.

Keywords
Αναζητήσεις
βασιλικη αναστασιαδου βουλη
Τυχαία Θέματα