Εποικοδομητικό κλίμα στο Μοντ Πελεράν βλέπουν οι Τ/κ

Σε θετικό, ειλικρινές και εποικοδομητικό κλίμα της πρώτης ημέρας αναφέρονται τ/κ δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές από την “προεδρία” που περιέγραψαν την ατμόσφαιρα στις διαπραγματεύσεις την πρώτη ημέρα των εντατικών συνομιλιών στο ελβετικό θέρετρο Μοντ Πελεράν.

Όπως αναφέρεται, οι δύο ηγέτες θα συναντώνται το λιγότερο δύο φορές την ημέρα και όταν υπάρχει ανάγκη θα συμμετέχουν οι διαπραγματευτές και οι διαπραγματευτικές ομάδες. Έγινε γνωστό, προστίθεται, ότι οι συνομιλίες θα αρχίζουν στις 8 το πρωί και θα διαρκούν μέχρι τις 10 το βράδυ, χωρίς να

διευκρινίζεται εάν σε όλη αυτή τη διάρκεια θα συμμετέχουν οι δύο ηγέτες ή οι διαπραγματευτές και οι διαπραγματευτικές τους ομάδες. Από απεσταλμένους τ/κ ΜΜΕ σημειώνεται δε ότι οι ηγέτες αλλά και οι δύο αντιπροσωπείες τρώνε μαζί πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες η συνάντηση και το γεύμα με τον ΓΓ του ΟΗΕ διήρκεσαν μέχρι τις 14.30 και ο Μπαν Κι μουν υπογράμμισε τη σημασία για την εξεύρεση λύσης μέχρι το τέλος του 2016 και ευχαρίστησε τους ηγέτες για την καλή πρόθεση και την προσπάθεια που καταβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα