ΑΕΛ: Ευκαιρία για ανασύνταξη

Στην ΑΕΛ γύρισαν σελίδα. Άφησαν πίσω τους την ήττα στη Λάρνακα και την πίκρα για το πώς αυτή ήρθε και στη σκέψη τους υπάρχει το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο. Στόχος του κ. Χριστοδούλου είναι η ΑΕΛ, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, να εμφανιστεί καλύτερη από τα τελευταία παιχνίδια, για να επιστρέψει στις επιτυχίες και να μην χαλάσει το καλό κλίμα που υπάρχει από την έναρξη

της σεζόν.

Η διακοπή ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τους «κίτρινους». Και αυτό γιατί δείχνουν στα τελευταία παιγνίδια μια κάμψη στην απόδοσή τους, που στοίχισε και βαθμούς. Με δεδομένη την κούραση που επικαλέστηκε και ο προπονητής των «κιτρίνων» μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, η διακοπή δίνει την ευκαιρία στη λεμεσιανή ομάδα να ξεκουραστεί, να ξαναγεμίσει τις μπαταρίες της, να καθαρίσει το μυαλό της και να παρουσιαστεί με το καλό της πρόσωπο.

Κανένας στόχος δεν έχει χαθεί με την πρώτη ήττα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Απλώς στην ΑΕΛ νιώθουν ότι θα μπορούσαν να βρίσκονταν σε πολύ καλύτερη θέση -όσον αφορά τους βαθμούς- και αυτό γιατί στα παιχνίδια που δεν κέρδισε, με εξαίρεση την ΑΕΖ, ήταν καλύτερη. Με τον Εθνικό πλήρωσε τις πολλές και κλασικές ευκαιρίες που χάθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ανόρθωση το χαμένο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο όταν είχε κυριαρχήσει στο γήπεδο, ενώ με την ΑΕΖ, αν και χειρότερη, προηγήθηκε και δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο σουτ του αγώνα. Με την ΑΕΚ είχε υπό τον έλεγχό της το παιχνίδι μέχρι το 78' και τελικά το έχασε με τα ατομικά λάθη των Λούκας και Τζούνιορ και τη συνολική αδράνεια της ομάδας.

Το παιχνίδι του Σαββάτου ήταν το πρώτο στο οποίο η ΑΕΛ φέτος δέχθηκε περισσότερα από ένα γκολ. Μέχρι τον αγώνα της Λάρνακας η εστία της είχε παραβιαστεί μόνο τρεις φορές (Δόξα, Απόλλωνας, ΑΕΖ) και σε διάστημα μόνο λίγων λεπτών δέχθηκε δύο.

Στην ΑΕΛ έχουν πολλά παράπονα και για τα τελευταία λεπτά του αγώνα στην Αρένα, όταν σε κάθε επίθεση στα τελευταία λεπτά εμφανίζονταν μπάλες από την κερκίδα, χωρίς ο διαιτητής Γιώργος Νικολάου να συγκινείται ιδιαίτερα. Θεωρούν ότι από την ώρα που γύρισε το παιγνίδι δεν παίχτηκε καθόλου ποδόσφαιρο με την ανοχή του διαιτητή και είχε την ευκαιρία η λεμεσιανή ομάδα να προσπαθήσει να διαφοροποιήσει την εις βάρος της κατάσταση.

Οι προπονήσεις στην ΑΕΛ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν με πολλές απουσίες. Και αυτό γιατί θα λείπουν οι διεθνείς. Με την Ανδρών βρίσκονται οι Τζούνιορ, Σιέλης και Νικολάου. Οι Κωνσταντίνος Κυριάκου και Μάριος Ηλία είναι με την Εθνική Ελπίδων, ενώ με την Εθνική Νέων είναι οι Αντρέας Νεοφύτου, Στυλιανός Παντελή, Μάρκος Μουστάκης. Για το Πράσινο Ακρωτήρι αναχώρησαν Μπαμπάνγκο και Σοάρες, ενώ κλήση για την Εθνική Αϊτής πήρε ο Λαφράνς.

Αν σε αυτούς προστεθούν και κάποιοι ποδοσφαιριστές που ίσως αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα από το τελευταίο παιχνίδι, τότε ο κατάλογος μεγαλώνει. Όπως και να έχει, ο κ. Χριστοδούλου μαζί με τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του θα δουλέψουν όσο μπορούν για να βελτιωθεί η ομάδα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα