Ανόρθωση: Αλλαγμένη προς το καλύτερο η «Κυρία»

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην Ανόρθωση από τη δεύτερη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα.

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στην Ανόρθωση, όχι μόνο λόγω της νίκης με 3-0 επί της Δόξας, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Η «Κυρία» για δεύτερο συνεχή αγώνα έδειξε στοιχεία βελτίωσης σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές. Παρουσίασε αγωνιστικό πλάνο, είχε τα στοιχεία που ζητούσε ο Ρόνι Λέβι, αλληλοκαλύψεις, τρεξίματα και αποτελεσματικότητα και δίκαια έφτασε στη νίκη, η οποία κρίνεται ως πολύ σημαντική, κυρίως στο θέμα της ψυχολογίας.

Είναι γεγονός ότι ειδικά στον

αγώνα της Κυριακής, η Ανόρθωση παρουσιάστηκε αρκετά αλλαγμένη, προς το καλύτερο. Ο Ισραηλινός προπονητής ήδη άρχισε να βάζει τα δικά του στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί. Η διακοπή του πρωταθλήματος προσφέρεται στον ίδιο και στους ποδοσφαιριστές του για σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τον χρόνο της διακοπής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σημαντικό στοιχείο που έλειπε μέχρι την αλλαγή προπονητή είναι η αποτελεσματικότητα. Σε δυο αγώνες, η Ανόρθωση σημείωσε πέντε τέρματα, κάτι που σημαίνει ότι έγινε αρκετή δουλειά σε αυτό τον τομέα.

Η επικράτηση επί της Δόξας δεν ήταν σημαντική μόνο για την αύξηση της συγκομιδής, αλλά και γιατί έσπασαν δυο αρνητικά ρεκόρ. Το πρώτο είναι ότι η Ανόρθωση μετρούσε ώς τώρα πέντε ισοπαλίες στο «Αντ. Παπαδόπουλος», πέντε αγώνες που χάθηκε η νίκη, με αποτέλεσμα να είναι στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται τώρα. Πλέον μετρά μια νίκη στην έδρα της, ευελπιστώντας ότι δεν θα έχει άλλη απώλεια βαθμών. Το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ είναι ότι μετά από 26 αγώνες πέτυχε δεύτερη συνεχή νίκη. Στοιχείο που δείχνει με τη σειρά του γιατί η Ανόρθωση τα τελευταία χρόνια έχει κακή πορεία. Στα θετικά είναι ότι για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα σημείωσε τρία τέρματα σε έναν αγώνα, ενώ είναι για πρώτη φορά κατέκτησε τους τρεις βαθμούς χωρίς να δεχθεί τέρμα.

Αυτά όλα τα στοιχεία θα επιτρέψουν στην Ανόρθωση μέσα από τη σκληρή καθημερινή δουλειά να εξεύρει την ποδοσφαιρική της ταυτότητα, την πεσμένη αυτοπεποίθηση, την καλή ψυχολογία. Χρειάζεται να κάνει τη δική της αντεπίθεση, ώστε να επανέλθει εκεί που τη θέλει ο κόσμος της.

Άλλος Γκονσάλβες

Αντικρίζοντας τον Ίσμαελ Γκονσάλβες στους δυο τελευταίους αγώνες με Αναγέννηση Δερύνειας και Δόξα αντίστοιχα συμπεραίνει κανείς ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτό οφείλεται σαφώς στον ερχομό του νέου προπονητή. Ρόνι Λέβι και Γκονσάλβες έχουν συνεργαστεί ξανά, με τον Ισραηλινό να ξέρει τα θετικά και τα αρνητικά του επιθετικού. Το γεγονός ότι έχει σημειώσει δυο τέρματα (τρία σε τρεις αγώνες) σε δυο αγώνες δείχνει ότι επιστρέφει ο καλός Γκονσάλβες. Αγωνιστικά, όσοι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίσθηκαν στον αγώνα με τη Δόξα πέρασαν χθες από εργομετρικές εξετάσεις, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα περάσουν τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα