Απόλλων: Μετά τη μαραθώνια οι αποφάσεις

Η διοίκηση του Απόλλωνα εξέτασε όλα όσα έγιναν πριν και μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εθνικό Άχνας .

Τα όσα έγιναν στο Τσίρειο λίγο πριν και λίγο μετά το νικητήριο τέρμα του Άλεξ Ντα Σίλβα απασχόλησαν χθες τη διοίκηση του Απόλλωνα, σε έκτακτη μαραθώνια συνεδρία της. Η σοβαρότητα της κατάστασης φαίνεται και από το γεγονός ότι οι διοικούντες τον Απόλλωνα συναντήθηκαν λίγο μετά τις 18:00 και η ολοκλήρωση της συνεδρίας έγινε αργά το βράδυ. Σήμερα, με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Απόλλωνα θα αναγγείλει όλα όσα αποφάσισε ψες. Σύμφωνα με πληροφορίες,

τους «κυανόλευκους» παράγοντες απασχόλησαν τα όσα άσχημα έκανε μια μικρή μερίδα φίλων της ομάδας και η κακή διαιτησία του κ. Νεοκλέους, που εκνεύρισε αφάνταστα τους πάντες στο Τσίρειο.

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα γεγονότα έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την τεράστια ανατροπή που πέτυχε ο Απόλλωνας στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Εθνικό. Μια ανατροπή που φανέρωσε την αποφασιστικότητα που υπάρχει στον Απόλλωνα, για να μπει η ομάδα σε μια τροχιά επιτυχιών που θα τον ανεβάσει στη συνέχεια.

Προχθές ο Απόλλωνας ήταν καλός. Είχε 22 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 11 στον στόχο. Με βάση τη συνολική του απόδοση έπρεπε να είχε πάρει τη νίκη πολύ πριν το 95', όμως η απίστευτη αστοχία από τη μια (οι «κυανόλευκοι» έχασαν γκολ με όλους τους τρόπους) και από την άλλη η κακή αμυντική λειτουργία, επέτρεψαν στον Εθνικό να προηγηθεί με 2-0 στο ημίχρονο και μέχρι το 90' να κρατά μια νίκη που δεν του άξιζε. Το βασικό πρόβλημα για τον Απόλλωνα εξακολουθεί να είναι η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ίσως τώρα, μετά τη μεγάλη προχθεσινή ανατροπή και τον χαρακτήρα που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές, να τους βοηθήσει και σε αυτό τον τομέα και ο Απόλλωνας να αποκτήσει ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Το πείσμα όμως που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Εμάνουελ και η άρνησή τους να αφήσουν άλλους πολύτιμους βαθμούς, τους οδήγησε σε μιαν ανεπανάληπτη ανατροπή με τα γκολ του Μπεντόγια στο 90' και το φάουλ - ποίημα του Ντα Σίλβα στην τελευταία φάση του αγώνα. Μια νίκη που ήταν η 3η σερί και που έφερε τον Απόλλωνα στο -2 από την 3η θέση στην οποία βρίσκονται η ΑΕΛ και η Ομόνοια. Και μάλιστα αμέσως μετά τη διακοπή έχει την ευκαιρία να μαζέψει ακόμα περισσότερο τη διαφορά, αφού ο Απόλλωνας αγωνίζεται με την Καρμιώτισσα στο ΓΣΖ, ενώ οι πρώτοι τέσσερεις παίζουν μεταξύ τους.

Η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει την ομάδα για να ανασυνταχθεί αλλά κυρίως να γεμίσει. Και αυτό γιατί αναμένεται ότι θα επιστρέψουν 4-5 ποδοσφαιριστές που απουσίασαν στον προχθεσινό αγώνα. Οι Γκόμες και Ζοάο Πέδρο αν όχι με την Καρμιώτισσα, σίγουρα με τον ΑΠΟΕΛ θα είναι ξανά στη διάθεση του προπονητή τους. Εξέτισε την ποινή του ο Βινίσιους και επιστρέφει, ενώ ο Καρώ, που έμεινε εκτός λόγω κάκωσης στην τελευταία προπόνηση, σε 2-3 ημέρες θα είναι έτοιμος. Ο Λόπες λογικά θα είναι έτοιμος αν και έχασε τα τελευταία δύο παιχνίδια λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας. Ο μόνος ποδοσφαιριστής που απ' ό,τι φαίνεται δεν θα επιστρέψει άμεσα είναι ο Μακρίδης, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε μετέβη στη Γερμανία για να εξεταστεί από ειδικό γιατρό και να γίνει γνωστό το πότε θα είναι σε θέση να τεθεί ξανά στη διάθεση του προπονητή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα