Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Συνεργατισμού

ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα Γενική Συνέλευση των μετόχων του Συνεργατισμού, σε μια έκτακτη σύνοδο στον απόηχο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Συνέλευση θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις όσον αφορά τη συνάντηση που είχαν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ και της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας

με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και θα πάρει αποφάσεις.

Εξελίξεις
Η σύγκληση της έκτακτης συνέλευσης σηματοδοτεί εξελίξεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή του Συνεργατισμού, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Υπενθυμίζεται ότι ο Συνεργατισμός βρίσκεται υπό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων, αφού έλαβε σε δύο περιπτώσεις κρατική στήριξη συνολικού ύψους €1,67 δισεκατομμυρίων. Η κρατική στήριξη δίνεται υπό την προϋπόθεση έγκρισης σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Στον απόηχο της συζήτησης
Η συνάντηση έγινε στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή για το κατά πόσον ο Γενικός Ελεγκτής έχει το δικαίωμα διεξαγωγής διαχειριστικού ελέγχου στη ΣΚΤ και της κατάθεσης πρότασης νόμου από τον ΔΗΣΥ για εξαίρεση του Συνεργατισμού από την διενέργεια του ετήσιου διαχειριστικού ελέγχου από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Η ψηφοφορία επί της πρότασης νόμου αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα