Έκθεση της Κύπριας αγιογράφου Έλενας Παπαδοπούλου στην Αθήνα

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ , εγκαινιάζεται έκθεση αγιογραφίας της Κύπριας αγιογράφου Έλενας Παπαδοπούλου, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος), στην Αθήνα.

Η Έλενα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λεμεσό όπου ζει και εργάζεται. Άρχισε να ασχολείται με την αγιογραφία το 1995. Αφού εκπαιδεύτηκε στις τεχνικές συντήρησης ξύλου, ξεκίνησε να αγιογραφεί πάνω σε ξύλινες επιφάνειες. Προσαρμόζει τα έργα της στο ξύλο λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα,

την υφή, τις χαραμάδες και τις αλλοιώσεις του χρόνου, αξιοποιώντας με προσοχή και σεβασμό τις παλιές πόρτες και παράθυρα, σε αγιογραφίες. Η Έλενα Παπαδοπούλου έχει στο ενεργητικό της τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Για το έργο της Έλενας Παπαδοπούλου, ο καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Γκιολές επισημαίνει: «Η Ελένη Παπαδοπούλου χρησιμοποιεί υλικά που συνδυάζουν το αυθεντικό παλιό με το σύγχρονο όπου το αποτέλεσμα αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα πρωτότυπη καινοτομία και τολμηρή προσέγγιση που μεταπλάθει τις Βυζαντινές φόρμες σε άρτια έργα σύγχρονης θρησκευτικής ζωγραφικής.»

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Σπίτι της Κύπρου» και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα