Καζάνι που βράζει η περιοχή μας

Με καζάνι που βράζει μοιάζει τα τελευταία 24ωρα η περιοχή της Μέσης Ανατολής. Την Κυριακή τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν για πέμπτη συνεχόμενη μέρα επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας, προκαλώντας την έντονη δυσφορία των Αμερικανών και των συμμάχων τους.

Οι δυτικές χώρες εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι οι ρωσικές επιδρομές είχαν ως στόχο κυρίως τις οργανώσεις της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης και όχι αποκλειστικά το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε ότι

η επιτυχία της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης κατά των "τρομοκρατών" είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή της καταστροφής της Μέσης Ανατολής, την ώρα που η Μόσχα κλιμακώνει τις αεροπορικές της επιδρομές.

Ρωσία πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης, ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η επιτυχία του συνασπισμού κατά της "τρομοκρατίας", ο οποίος έχει συγκροτηθεί "από τη Συρία, τη Ρωσία, το το Ιράν και το Ιράκ".

20 έξοδοι σε 24 ώρες για τα ρωσικά Sukhoi

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα αεροσκάφη Sukhoi πραγματοποίησαν είκοσι εξόδους τις τελευταίες 24 ώρες, πλήττοντας στόχους του Ισλαμικού Κράτους. Οι επιδρομές αυτές πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες αφού η Μόσχα ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να "κλιμακώσει" την επιχείρηση των αεροπορικών επιδρομών με τα αεροσκάφη που έχει αναπτύξει σε βάσεις στη δυτική Συρία.

Eρντογάν: Απαράδεκτη η ρωσική επέμβαση

Η ρωσική επέμβαση χαρακτηρίσθηκε "απαράδεκτη" από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Αγκυρα παρακολουθεί με ανησυχία τη διεθνοποίηση της συριακής σύρραξης. "Η Ρωσία διαπράττει σοβαρό σφάλμα", διότι η επέμβασή της "θα απομονώσει τη Ρωσία στην περιοχή και δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό", προειδοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται αντιμέτωπες ως προς τη Συρία από την έναρξη της σύρραξης το 2011, με την Άγκυρα να απαιτεί την αποχώρηση του προέδρου Ασαντ, ο οποίος απολαμβάνει την υποστήριξη της Μόσχας.

Στη Συρία, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι όντως πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί το Σάββατο στην πόλη της Ράκα, "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά, από συριακά αεροσκάφη ή από τον διεθνή συνασπισμό. Παράλληλα, "αεροσκάφη, που όπως φαίνεται ήσαν ρωσικά", πραγματοποίησαν πολλές επιδρομές κατά δύο χωριών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χομς, ζώνη που ελέγχεται κατά μεγάλο μέρος από ανταρτικές ομάδες και κυρίως το Μέτωπο Αλ Νόσρα, την συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα