Εκπρόσωπος της Ινδίας «μαστιγώνει» Τουρκία-Πακιστάν στον ΟΗΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο 55ο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, η Ινδία άσκησε το «Δικαίωμα στην Απάντησή» της για μια σθεναρή απάντηση στην Τουρκία και το Πακιστάν για την αναφορά του Τζαμού και του Κασμίρ στην πλατφόρμα.

 Η πρώτη γραμματέας της Ινδίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Anupama Singh, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Πακιστάν και ανέφερε τις επιδόσεις της χώρας  σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, χαρακτηρίζοντάς τες

ως "πραγματικά αβυσσαλέες". Η Τουρκία προειδοποιήθηκε, με την Singh να δηλώνει ότι το Τζαμού και το Κασμίρ είναι το «εσωτερικό ζήτημα» της Ινδίας και τέτοια «ανεπιθύμητα σχόλια» για το θέμα θα πρέπει να αποφεύγονται στο μέλλον.

Στην απάντηση στο Πακιστάν, η Ινδία τόνισε τρία «κόκκινα» με τα οποία η Anupama Singh περιέγραψε ότι το γειτονικό έθνος ήταν «εμποτισμένο».

«Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη προσοχή σε μια χώρα που μιλάει ενώ είναι εμποτισμένη στο κόκκινο - το κόκκινο της αιματοχυσίας από την τρομοκρατία που υποστηρίζει σε όλο τον κόσμο, το κόκκινο των εθνικών ισολογισμών της που είναι γεμάτα χρέη και το κόκκινο της ντροπής Οι δικοί της άνθρωποι αισθάνονται ότι η κυβέρνησή τους δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τα πραγματικά τους συμφέροντα», είπε.

India exercises Right of Reply against Pakistan at #HRC55 pic.twitter.com/rdTMVWYmFT

India at UN, Geneva (@IndiaUNGeneva) February 28, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα